Προοδευτική Δασκάλων: Ζητούμε άμεση αντίδραση της ΠΟΕΔ


Για τη μη υλοποίηση της συμφωνίας  στη ΜΕΠΕΥ 

Με ανακοίνωση της η Προοδευτική Κίνησης Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

Απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική και αιτία σύγκρουσης η μη υλοποίηση της συμφωνίας στη ΜΕΠΕΥ από πλευράς ΥΠΠΑΝ για την ολοκλήρωση της επέκτασης του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τον τρόπο που εφαρμόζεται ήδη στην Μέση Εκπαίδευση. Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι το ΥΠΠΑΝ την Τετάρτη 12 Αυγούστου συμπεριέλαβε την επέκταση του θεσμού από μία σε δύο ώρες στην Ά τάξη και την αμέσως επόμενη μέρα, Πέμπτη 13 Αυγούστου την αντικατέστησε με νέα εγκύκλιο και αφαίρεσε τη δεύτερη ώρα.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ζητά την σύγκληση εκτάκτως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για να εξετάσει τρόπους αντίδρασης στην άρνηση  του ΥΠΠΑΝ για εφαρμογή, έστω και σταδιακά, της συμφωνίας στη ΜΕΠΕΥ για τον θεσμό του Υπεύθυνου Τμήματος.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, η οποία παράτυπα και παράνομα, αρχίζει νωρίτερα στη Δημοτική, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως επιπλέον μέτρο ενίσχυσης των εκπαιδευτικών στις κρίσιμες τάξεις, ηλικίες μαθητών αλλά και ομάδες μαθητών που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την αναστολή φοίτησης λόγω της πανδημίας, το ΥΠΠΑΝ αρνείται προκλητικά και απερίσκεπτα να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να βοηθήσουν με τον πιο δυνατό τρόπο τους/τις μαθητές/τριές τους.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών διαβεβαιώνει όλους τους συναδέλφους ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στο συγκεκριμένο θέμα και ότι με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί, θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την εφαρμογή της συμφωνίας.

 

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά, δεν είναι κορόιδα κανενός. Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ έχει υποχρέωση να συνέλθει το συντομότερο δυνατό και να λάβει άμεσα μέτρα αντίδρασης. Εξάλλου υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις που πλέον πρέπει να ενεργοποιηθούν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1241