ΔΗ.Αν.Α: Οριζόντια ψηφοφορία: Υπάρχει πρόταση και την καταθέσαμε!


Με ανακοίνωσή της η  Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.Αν.Α  (ΔΗ.ΚΙ.- Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ) αναφέρει:

«Η υιοθέτηση της ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ με την παροχή του δικαιώματος στα μέλη για επιλογή υποψηφίων της προτίμησής τους ανάμεσα σε υποψήφιους διαφόρων συνδυασμών αποτελεί την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των μελών του κλάδου.

Τα συνδικαλιστικά αιτήματα ως επί το πλείστων, δεν έχουν ιδεολογικές αποχρώσεις... οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην στρατηγική…η υιοθέτηση της Οριζόντιας Ψηφοφορίας θα δώσει στα μέλη την ευκαιρία ανάδειξης συναδέλφων γενικότερης αποδοχής!

Η ΔΗ.ΑΝ.Α. πιστεύει πως με την ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  δεν αφαιρείται το δικαίωμα των μελών να επιλέξουν την Κίνηση της αρεσκείας τους, απλά τους παραχωρείται το επιπλέον δικαίωμα για μια ευρύτερη επιλογή η οποία ενισχύει  και σε καμιά περίπτωση δεν περιορίζει τη δημοκρατία.

Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που και η ΔΗ.ΚΙ (και τώρα ως ΔΗ.ΑΝ.Α.)  διαχρονικά, εδώ και 3 εκλογικές αναμετρήσεις, προτείνει την εφαρμογή της Οριζόντιας Ψηφοφορίας, είτε σε απόλυτη είτε σε περιορισμένη εφαρμογή. Αυτό πράττουμε ανελλιπώς κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια και  δυστυχώς για άλλα μια φορά  η απάντηση των άλλων Κινήσεων  είναι η ίδια: «Δεν είμαστε αρνητικοί αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου παραπέμπονται για τις επόμενες εκλογές». Αυτή την απάντησητην έχουμε ακούσει στο παραπέντε των εκλογών και τις προηγούμενες τριετίες! `

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ…ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ! Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. ζητούμε καθαρές θέσεις από όλες τις Κινήσεις.

Παρουσιάζουμε και δημόσια την πρώτη από τις τρεις προτάσεις που καταθέσαμε ως ΔΗ.ΑΝ.Α στις υπόλοιπες Κινήσεις και που υιοθετούμε περισσότερο,  δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις παρουσιαστούν και που βοηθούν στην υλοποίηση του αρχικού σκοπού που θέσαμε.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  

Για να ξεπεραστούν και οι ανησυχίες κάποιων, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται στην πρόταση μας για ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, και κάνοντας την πιο συγκεκριμένη, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Οι ανησυχίες αυτές εστιάζονται κυρίως πως, άτομα που «πρόσκεινται» ή είναι υποψήφιοι  σε συγκεκριμένες Κινήσεις θα μπορούν με τη ψήφο τους, βάζοντας σταυρούς προτίμησης και σε άλλους συνδυασμούς, να καθορίζουν «κακόβουλα» ποιοι θα εκλέγονται από άλλες κινήσεις. Αυτό δεν θα συμβαίνει αν μέρος της ψήφου σου (ανάλογα με τους σταυρούς προτίμησης που έβαλες ) δεν καταλήγει στην κίνησή σου.

Ο ψηφοφόρος θα έχει δικαίωμα να τοποθετήσει μέχρι και 4 π.χ. στη Λευκωσία σταυρούς προτίμησης (όχι περισσότερους από τους μισούς) σε υποψήφιους άλλης κίνησης από αυτή που επέλεξε. Όσοι σταυροί προτίμησης έχουν τοποθετηθεί σε άλλους υποψήφιους τόσα δέκατα της ψήφου του δεν θα καταλήγουν στην κίνησή του αλλά σε άλλη κίνηση. Πιο συγκεκριμένα… Έχω ψηφίσει την ΔΗΑΝΑ και κάποιους από τους υποψήφιους της (όσους θέλω μέχρι 10). Ταυτόχρονα έχω βάλει 2 σταυρούς προτίμησης σε 2 άτομα άλλων κινήσεων. Τότε η ΔΗΑΝΑ πιστώνεται με 8/10 και τα 2/10 καταλήγουν στις άλλες κινήσεις…

Αν δεν σημειώσει τίποτα σε κουτί κίνησης τότε το ψηφοδέλτιο καταλήγει στην κίνηση που έχει τους περισσότερους σταυρούς. Μετά αφαιρούνται ανάλογα τόσα δέκατα όσα είναι οι υπόλοιποι σταυροί που οριζόντια θα καταλήξουν στις άλλες κινήσεις….

Με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί κανένας να επηρεάσει κακόβουλα το αποτέλεσμα  βάζοντας αυθαίρετα σταυρούς προτίμησης σε άτομα άλλων Κινήσεων και ταυτόχρονα η αξία της ψήφου για κάθε ψηφοφόρο είναι η ίδια και παραμένει ως έχει   (1/1 = 1 ψήφος)

Πιο κάτω παραθέτουμε αναλυτικά ανά επαρχία τι θα δικαιούται ο κάθε ψηφοφόρος να ψηφίσει:   

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ( 10 σταυροί προτίμησης  à Δικαιούμαι να ψηφίσω 1 -4 άτομα από άλλη κίνηση).

ΛΕΜΕΣΟΣ  ( 8 σταυροί προτίμησης   à Δικαιούμαι να ψηφίσω 1-3 άτομα από άλλη κίνηση).

ΛΑΡΝΑΚΑ ( 5 σταυροί προτίμησης   à Δικαιούμαι να ψηφίσω 1-2 άτομα από άλλη κίνηση).

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ & ΠΑΦΟΣ ( 4 σταυροί προτίμησης   à Δικαιούμαι να ψηφίσω 1 -2 άτομα από άλλη κίνηση).

ΜΟΡΦΟΥ & ΚΕΡΥΝΕΙΑ ( 2 σταυροί προτίμησης  à Δικαιούμαι να ψηφίσω 1 άτομο από άλλη κίνηση).

Ανάλογα με το πόσοι σταυροί φεύγουν από την κίνηση που ψηφίστηκε αφαιρούνται και τόσα δέκατα από το σύνολο της ψήφου  τα οποία καταλήγουν στις αντίστοιχες κινήσεις.

Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter160