Προοδευτική Δασκάλων: Ελλείμματα και κάλυψη κενών θέσεων με αντικαταστάσεις αντί συμβάσεις


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ανακοίνωσή της «καλεί το ΥΠΠΑΝ όπως ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό την τακτική και πολιτική που έχει ακολουθήσει για την πλήρωση των κενών θέσεων που έχουν εμφανιστεί στα σχολεία μας και αφορούν τη στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων ότι υπάρχουν ακόμα ελλείμματα σε δημοτικά σχολεία και ότι στην Προδημοτική Εκπαίδευση, πέραν των δέκα κενών θέσεων έχουν καλυφθεί με αντικαταστάσεις αντί συμβάσεις.

Θυμίζουμε ότι από το 2016, χρονιά κατά την οποία έχουν δοθεί τα «δεκάμηνα» συμβόλαια στη Δημοτική Εκπαίδευση, η κυβέρνηση και το ΥΠΠΑΝ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθεί η τακτική της κάλυψης κενών θέσεων με αντικαταστάσεις αντί ετήσιες συμβάσεις.

Λόγω και της μεγάλης αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της Προδημοτικής, καλούμε το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε ενημέρωση του κλάδου, τόσο για το αν έχουν καλυφθεί κενές θέσεις με αντικαταστάσεις, όσο και αν υπάρχουν ακόμα ελλείμματα στα σχολεία μας.

Την ίδια στιγμή καλούμε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ, όπως προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα και αν χρειαστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα αντίδρασης. Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΔ ότι δεν θα ανεχτεί ξανά τέτοιες οικονομίστικες πρακτικές πλήρωσης κενών θέσεων, ειδικά από τον Σεπτέμβρη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










696