Οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής δύνανται να αφαιρούν τη μάσκα προσωρινά


Επιστολή Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπ. Υγείας στην πρόεδρο της ΠΟΕΔ Ρέα Παπαγεωργίου

Πρόεδρο Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων Ρέα Παπαγεωργίου 

Θέμα: Οδηγίες χρήσης προστατευτικής μάσκας για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Σχετικά με τα ζητήματα που εγείρετε στην επιστολή σας ημερομηνίας 17 Αυγούστου 2020, η οποία μου αποστάλθηκε με ηλεκτρονική αλληλογραφία στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, επιθυμώ να πληροφορήσω ότι οι θέσεις των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας έχουν ως ακολούθως:

1. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης δύνανται να αφαιρούν την προστατευτική μάσκα προσωρινά προκειμένου να γίνονται πιο κατανοητοί για τους μαθητές, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούν την ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων από την πλησιέστερη σειρά των μαθητών. Επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ότι η ρύθμιση αυτή θα συνιστά εξαίρεση σε μεμονωμένες περιπτώσεις και θα εναπόκειται στην κρίση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Η γενική υποχρέωση των εκπαιδευτικών για τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κλειστούς χώρους παραμένει σε ισχύ.

Αγαπητή Κυρία,

Με την ευκαιρία επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Το Υπουργείο Υγείας θεωρεί την εκπαιδευτική κοινότητα ως πολύτιμο συνεργάτη στην εφαρμογή της στρατηγικής για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και του μαθητικού πληθυσμού για αντιμετώπιση της πανδημίας. Παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

Με θερμές ευχαριστίες

Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου

Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας

Κοιν: Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Υπουργό Υγείας

Μέσω Γενικής Διευθύντριας Υπουργού Υγείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1560