ΠΟΕΔ: Άμεση αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων ασφάλτου, μέχρι την οριστική μετακίνησή τους


Από την περιοχή πλησίον του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ αναφέρει:

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και κατοίκων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Ιδαλίου, για άμεση μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων από την περιοχή.

Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια για την απαράδεκτη και αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί αρκετές μέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες διδασκαλίας του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ιδαλίου, η οποία δημιουργείται από τη συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των δύο ασφαλτικών εργοστασίων.

Με τα παράθυρα συνεχώς ανοικτά λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για παρεμπόδιση της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού, παιδιά, εκπαιδευτικοί και προσωπικό είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε καυσαέρια και αναθυμιάσεις καυσίμων, προϊόντα που προκύπτουν από τη δράση των συγκεκριμένων μονάδων στην περιοχή. Η ΠΟΕΔ έχει προχωρήσει και στο παρελθόν τόσο σε δυναμικές αντιδράσεις με απεργιακά μέτρα των μελών της που υπηρετούν στις εν λόγω σχολικές μονάδες, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα , συμπεριλαμβανομένου και καταγγελίας στην αστυνομία (26/02/2020), για την οποία δεν έχουμε ακόμη καμία απάντηση.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Ιουλίου 2020 για μετακίνηση σε διάστημα 6 με 8 μηνών των εργοστασίων σε περιοχή όπου δε θα επηρεάζονται κάτοικοι και φυσικά δε θα υπάρχουν σχολικές μονάδες, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρόλα αυτά φαίνεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα η υλοποίησή της. Το αίτημα για αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων μέχρι την οριστική μετακίνησή τους είναι μονόδρομος ώστε οι σχολικές μονάδες της περιοχής να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία τους σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής και του Συνδέσμου Γονέων, ανάμεσα τους και οι τριήμερη αποχή των μαθητών/ριων από τα μαθήματά τους, είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Η ΠΟΕΔ εκφράζει για ακόμη μια φορά τη στήριξή της σε όλες τις εκδηλώσεις και δηλώνει την ετοιμότητά της να συμμετέχει συντονισμένα με δικές της δράσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε Παγκύπριο επίπεδο, στον κοινό αγώνα για άμεση αναστολή της λειτουργίας των ασφαλτικών εργοστασίων μέχρι τη μετακίνησή τους.

Για την ΠΟΕΔ τα ζητήματα Ασφάλειας και Υγείας στις Σχολικές μας Μονάδες αποτελούν προτεραιότητα, για αυτό καλούμε και εμείς με την σειρά μας όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση και να προστατεύσουν την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών στο Γ΄ Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ιδαλίου, πριν να είναι αργά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










512