Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ΚΣΤ' Δημοτικού Λεμεσού χορεύουν και σκορπίζουν μηνύματα αισιοδοξίας


 Σε χριστουγεννιάτικη συχνότητα έχουν συντονιστεί πολλά δημόσια σχολεία ανά το παγκύπριο. Κόντρα στις δυσκολίες, τα πρωτόκολλα και τις μεγάλες αλλαγές που έφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας, οι διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μαζί με τα παιδιά και τους κατά τόπους συνδέσμους γονέων, με ευφάνταστες και δημιουργικές ιδέες φέρνουν τη μαγεία και το φως των Χριστουγέννων στους χώρους των σχολείων.

«Έρχονται μέρες γιορτής. Έρχονται μέρες χαράς. Έρχονται μέρες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, μελωδίες και χρώματα. Γιατί όσο κι αν άλλαξε η καθημερινότητά μας, εμείς πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να κοιτάμε το φως. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα παιδιά, να βρίσκουν κάθε μέρα λόγους να χαμογελούν. Κι ο Δεκέμβρης, ως ο μήνας που ταυτίστηκε με την πιο μαγευτική περίοδο του χρόνου, έρχεται να μας θυμίσει πως κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα. Και πως η ενσυναίσθηση, η καλοσύνη κι η ευγνωμοσύνη είναι αξίες που πάντα ανοίγουν δρόμους φωτεινούς, με ανθρώπους που απλώνουν σε κάθε ευκαιρία τα χέρια τους για να στηρίξουν όσους το έχουν ανάγκη, να διαγράψουν την αδικία και να χρωματίσουν όλες τις μέρες μας με το φως της αγάπης.

Ναι, στο σχολείο μας, κάθε μέρα είναι γιορτή», αναφέρουν σε μήνυμά τους προς τους γονείς και τα παιδιά η διευθύντρια και το προσωπικό του σχολείου. «Μέσα στο πλαίσιο αυτό, προσπαθήσαμε κι εμείς, να περάσουμε το μήνυμα πως κάθε μέρα είναι γιορτή αγάπης, ενσυναίσθησης και αλληλοβοήθειας. Γι’ αυτό οργανώσαμε ποικίλες δράσεις όπως ανταλλαγή παιχνιδιών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στόλισμα του δέντρου των ευχών με μηνύματα των παιδιών, βιωματικά εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέρες παραμυθιού και πολλά άλλα, πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήταν έντονη η ανάγκη των παιδιών να εκφράσουν την αγωνία και τις ανησυχίες τους κι αυτό διαπιστώνεται από τις ευχές των παιδιών μας στο δεντράκι των ευχών οι πλείστες των οποίων αντανακλούσαν την επιθυμία τους για τερματισμό της πανδημίας και την επαναφορά της κανονικότητας.

Τα Χριστούγεννα είναι μέσα μας και τα σχολεία μας ως χώροι δημιουργικότητας, μάθησης και αλληλεγγύης πάντα θα βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να κάνουν πράξη τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. Ο χορός και η μουσική ενώνουν τους ανθρώπους και ξεπερνούν τα σύνορα που τους χωρίζουν.

Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο, συμμετείχαμε κι εμείς στο χορευτικό Jerusalema το οποίο έγινε γνωστό ανά το παγκόσμιο στα κοινωνικά δίκτυα αφού αγκαλιάστηκε από πολλά οργανωμένα σύνολα και φορείς, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα πως πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να χαμογελούμε και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, φτάνει να λειτουργούμε με ομοψυχία και αισιοδοξία», σημειώνει η διευθύντρια του ΚΣΤ’ Δημοτικού Λεμεσού κ. Νίκη Μικελλίδου. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Φραγκινο Θεοδώρου για την αφιλοκερδή βιντεοσκόπηση και παραγωγή του βίντεο.

Διεύθυνση ΚΣΤ’ Δημοτικού Λεμεσού 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=qYDC7Kl5vu0&ab_channel=georgiasolomou




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1039