ΔΗ.ΑΝ.Α: Μόνο αν διαφανούν τα πραγματικά προβλήματα θα σταματήσει ο παραλογισμός του ΥΠΠΑΝ


«Οι εκπαιδευτικοί να εργαστούν με τον υφιστάμενο εξοπλισμό και το δίκτυο που υπάρχει στα σχολεία»

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων - Νηπιαγωγών ΔΗ.ΑΝ.Α. αναφέρει:

«Το ΥΠΠΑΝ συνεχίζει από εκεί που έμεινε την περσινή χρονιά με την έναρξη της πανδημίας. Οι εγκύκλιοι που εκδίδονται είναι λες και προσπαθούν να δυσκολέψουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την εκπαιδευτική διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε φορά που λόγω πανδημίας τα παιδιά αναγκάζονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα να περιοριστούν στο σπίτι.

Από την περσινό Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία συνεχώς διαμαρτυρόμαστε πως, τα δίκτυα των σχολείων χρειάζονται αναβάθμιση για να μπορέσουν να υποστηρίξουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και οι υπολογιστές δεν διαθέτουν δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας. Δυστυχώς 9 μήνες μετά βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο ως θεατές, με το ΥΠΠΑΝ να δίνει απλά υποσχέσεις και  εξαγγέλλοντας επιχορήγηση 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς «εξαγοράζοντας», νομίζοντας έτσι, τη δική του ανικανότητα.

Ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει διάταγμα με βάση το οποίο όλη η δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, το ΥΠΠΑΝ αγνοώντας τη γύμνια του, εκδίδει εγκύκλιο που καλεί τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν από το σχολείο ως αν να έχει δια μαγείας επιλύσει όλα τα πιο πάνω, δημιουργώντας  δυσμενή διάκριση σε βάρος μιας ομάδας εργαζομένων του δημόσιου τομέα.

Επειδή πλέον ως Κίνηση θεωρούμε πως μόνο αν τα πραγματικά προβλήματα αναδειχθούν στην κοινωνία θα συγκινηθούν κάποιοι για να τα επιλύσουν, καλούμε  τους συναδέλφους που θα παρουσιαστούν στα σχολεία, να εργαστούν -να προσπαθήσουν να εργαστούν για να ακριβολογούμε - με τον υφιστάμενο εξοπλισμό και το δίκτυο που υπάρχει και να καταγραφούν από τις διευθύνσεις τα προβλήματα , οι ελλείψεις και οι ανάγκες που ο εργοδότης έχει υποχρέωση να επιλύσει.

Η ΠΟΕΔ θα πρέπει μέσω ενός ηλεκτρονικού εντύπου να συλλέξει τα στοιχεία αυτά από τα σχολεία, τα οποία θα πρέπει τις επόμενες μέρες να αναδειχθούν για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι.

Οι παραλογισμοί όμως δεν σταματούν εδώ… Παράλογη και αλλοπρόσαλλη και η απόφαση για το άνοιγμα ΜΟΝΟ των  Νηπιαγωγείων! Τη στιγμή που οι επιδημιολόγοι έχουν απαγορεύσει όλων των ειδών τις συναθροίσεις πέραν από τα άτομα που διαμένουν στο ίδιο σπίτι και συζητούν αν θα πρέπει ή όχι να πάμε σε καθολικό lock down,  το ΥΠΠΑΝ σφυρίζει αδιάφορα για την Προδημοτική Εκπαίδευση μαζεύοντας κανονικά 25 παιδιά από 25 διαφορετικές οικογένειες  στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας(και άλλες 2 της εκπαιδευτικού και της βοηθού!!!), ως αν να μην τρέχει τίποτα. Πραγματικά είναι για να απορεί κανείς με ποια κριτήρια και από ποιους τελικά λαμβάνονται οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί την διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνει η προδημοτική εκπαίδευση και συνεπώς καλούμε το ΥΠΠΑΝ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, ή έστω να δώσει μια απάντηση, της δικής του λογικής και απόφασης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










960