ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Σε μια κρίσιμη καμπή, επιβάλλεται να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία  αναφέρει:

«Ενόψει της ανακοίνωσης των αυριανών αποφάσεων για τον τρόπο που θα λειτουργήσει και ο χώρος της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ καταθέτει την έντονη ανησυχία της και τον προβληματισμό της για τις αποφάσεις που λήφθηκαν και θα ληφθούν για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων).

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ως ανεξήγητη και προβληματική τη διαφοροποίηση που υπήρξε ανάμεσα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και η οποία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δεν επεξηγήθηκε ποτέ στην βάση επιδημιολογικών ή άλλων κριτηρίων. Για το λόγο αυτό, καλούμε ξεκάθαρα όπως υπάρξει αναθεώρηση της προσέγγισης αυτής και οι όποιες νέες αποφάσεις θα παρθούν από την πολιτεία, δεν συνεχίσουν τον ανεξήγητο διαχωρισμό δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων και έχουν ως κύριο μέλημα την υγεία και ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Παράλληλα, εκεί και όπου θα αποφασιστεί η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επιβάλλεται να υπάρξει η παραδοχή των πραγματικοτήτων και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις. Η έλλειψη εξοπλισμού και το προβληματικό δίκτυο σε πολλές σχολικές μονάδες είναι γεγονός. Το ΥΠΠΑΝ έχει υποχρέωση να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Μέχρι να γίνει αυτό, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δε δύναται να λειτουργήσει καθολικά και αποτελεσματικά αν οι εκπαιδευτικοί δεν αξιοποιήσουν τον προσωπικό τους εξοπλισμό και σε πολλές περιπτώσεις και την προσωπική τους σύνδεση στο διαδίκτυο. Ως Παράταξη, θεωρούμε πως το ελάχιστο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να αναγνωρίσει το γεγονός αυτό καθώς επίσης, και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από τον εκπαιδευτικό κόσμο για να παρέχει στα παιδιά μας την εκπαίδευση που δικαιούνται, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

 

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο 24ωρο θα είναι καταλυτικές για την εύρυθμη πορεία της φετινής σχολικής χρονιάς. Ελπίζουμε και απαιτούμε να είναι οι ενδεδειγμένες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










778