Συλλογικά, στρατευμένα και πειθαρχημένα προχωράμε


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ*

Μετά και από τις νέες αποφάσεις και τη λήψη και άλλων απαραίτητων μέτρων προστασίας για αντιμετώπιση της πανδημίας, τα σχολεία μας εφαρμόζουν πιστά όπως πιστά εφάρμοσαν τις συστάσεις και οδηγίες των ειδικών και των υγειονομικών αρχών. Λειτουργώντας με Υγειονομικό Πρωτόκολλο, περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό την εξάπλωση της νόσου στον σχολικό πληθυσμό.

Σημειώνουμε εκ νέου και υπενθυμίζουμε ότι με την καθοριστική συμβολή των διευθύνσεων των σχολείων και των συναδέλφων εκπαιδευτικών τηρήθηκε μια στάση υπευθυνότητας για την υγεία του προσωπικού μέσα στα σχολεία.

Ο κοινός, διπλός στόχος ήταν και παραμένει από την αρχή της χρονιάς: από τη μια  η προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και, από την άλλη, η παροχή υπό τις περιστάσεις, της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή την επιδίωξη, διαπιστώνει κάποιος τις μεγάλες προσπάθειες της πλειοψηφίας των συναδέλφων, που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή.

Η προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι συλλογική. Το δημόσιο σχολείο απέδειξε από τον περασμένο Μάρτιο ότι μπορεί να δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά, αφού μέσα σε μερικές εβδομάδες μόνο, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, μπήκε σε διεργασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Έτσι και τώρα θα υπερισχύσει η θετική προσέγγιση και με πνεύμα συλλογικότητας, για χάρη πάντα των παιδιών μας, θα κερδίσουμε και τη φετινή σχολική χρονιά. Μακριά από μεμψιμοιρίες, στρατευμένα, πειθαρχημένα και ενωμένοι όπως επιβάλλουν οι στιγμές και οι συνθήκες. Τα όποια υπαρκτά προβλήματα και δυσκολίες αναφύονται είναι εκεί για να τα αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε λύσεις ο κάθε ένας και η κάθε μία από το μετερίζι του/της.

*Εκπαιδευτικός Δημοτικής 




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Jan 10, 2021 at 04:12 PM

    Πώς προστατεύεται η υγεία των συναδέλφων μας νηπιαγωγών με ανοικτά νηπιαγωγεία με γεμάτες τάξεις με παιδιά χωρίς μάσκες;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










765