ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή αντικαταστατών


Επαναφέρουμε την πρότασή μας για άμεση, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ καταχώριση του διαστήματος που εργάστηκε ο/η αντικαταστάτης

Με ανακοίνωση της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

"Για άλλη μια φορά, όπως πράξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζει και δημόσια την έντονη ανησυχία της για το συχνό φαινόμενο των μεγάλων καθυστερήσεων που παρουσιάζεται στις πληρωμές των συναδέλφων αντικαταστατών.

Οι καθυστερήσεις αυτές επηρεάζουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων. Η έγκαιρη καταβολή μισθού θεωρείται ύψιστη υποχρέωση του εργοδότη. Οι δε καθυστερήσεις που παρατηρούνται, δείχνουν για άλλη μια φορά τις ελλείψεις ή/και ανεπάρκεια του συστήματος.

Ως γνωστό, για να πληρωθεί ένας/μια αντικαταστάτης, χρησιμοποιούνται μια σειρά από πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και ξεπερασμένα μέσα επικοινωνίας και αλληλογραφίας, δημιουργώντας μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση της πληρωμής των αντικαταστατών μας.

Καλούμε το Λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, να προχωρήσει άμεσα στην διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και την καταβολή των δεδουλευμένων στους συνάδελφους αντικαταστάτες, για να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία τους.

Επιπλέον, ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ επαναφέρουμε για άλλη μια φορά την πρότασή μας (που κατατέθηκε και δημόσια στις 29/7/2020) για την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαδικασίας αποστολής του εντύπου για την πληρωμή των αντικαταστατών. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του Συστήματος Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ) ή οποιασδήποτε άλλης διαθέσιμης πλατφόρμας. Με την ολοκλήρωση μιας αντικατάστασης, η σχολική μονάδα να συμπληρώνει το έντυπο πληρωμής ηλεκτρονικά και να αποστέλλεται στους παραλήπτες που χρειάζεται: το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το Λογιστήριο, το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου, την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Αναμένουμε έστω και τώρα, τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας και επίσπευση των πληρωμών".

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

237