Μεγάλες οι ανάγκες σε αντικαταστάσεις στη Λεμεσό


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Τις τελευταίες μέρες έχουμε παρατηρήσει μια δυστοκία στο να εξευρεθούν συνάδελφοι αντικαταστάτες για δημοτικά σχολεία στη Λεμεσό, λόγω μη ζήτησης των θέσεων από αντικαταστάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με αντικαταστάσεις σε νηπιαγωγεία στην ορεινή Λευκωσία και όχι μόνο, οι οποίες αναζητούν κατόχους.  

Στον σημερινό διαγωνισμό για τις αντικαταστάσεις, διαπιστώσαμε ότι αρκετά Δημοτικά Σχολεία της Λεμεσού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αντικαταστάτη για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό.

Η αιτία που δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, πιθανότατα να έγκειται στο ότι η επιδημιολογική εικόνα στη Λεμεσό να μην είναι και η ιδανικότερη. Ως εκ τούτου, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις ήδη επηρεαζόμενες σχολικές μονάδες. Τα σχολεία δηλαδή που έχουν ανάγκες σε αντικαταστάσεις, δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό να αντεπεξέλθουν και ολοένα και περισσότερο επιβαρύνουν το ήδη καταπονημένο προσωπικό. Όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, οι σχολικές μονάδες έχουν φτάσει στα όριά τους εδώ και καιρό.

Μια καλή εισήγηση είναι να ξανανοίξουν οι αιτήσεις (το έντυπο ΕΕΥ09) για όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν από εδώ και πέρα ως αντικαταστάτες. Παράλληλα, μια μορφή κινήτρου είναι η επέκταση όλων των αντικαταστάσεων στις 29δπ (αντί π.χ. στις 26δπ που ισχύει για αρκετές από αυτές) για να μπορέσουν να καλυφθούν κενά στις αναπληρώσεις και όχι μόνο. Ένα απλό ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί και να στηρίξει επί της ουσίας τις σχολικές μας μονάδες.

Προτροπή και παράκληση μας είναι να ενδιαφερθούν οι αντικαταστάτες μας και γι’ αυτές τις αντικαταστάσεις. Είναι μια ευκαιρία να έχουν επαφή με το λειτούργημα και να βοηθήσουν με τη σειρά τους τα σχολεία μας!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1699