Η πολιτική σε αυτή τη χώρα για αρκετά θέματα, «ό,τι κόψει ο νους του καθενός» συνεχίζεται


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

  Άλλη μια αψυχολόγητη ενέργεια και κίνηση αποπροσανατολισμού ψες από τα αρμόδια Υπουργεία, για να δικαιολογήσουν κυρίως τα ανεπαρκή μέτρα που λαμβάνονται εδώ και μήνες μέσα στις σχολικές μονάδες, χωρίς ουσιαστικό κόστος.

 Ξαφνικά ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ψες, ότι η διασπορά του υιού σε μικρό αριθμό σχολείων σε μια Επαρχία, οφείλεται σε εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό, οι οποίοι ήδη υποβάλλονται υποχρεωτικά σε συχνά τεστ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τα διατάγματα και καλούν άρον άρον, 14000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, σε νέα τεστ το σαββατοκύριακο.

Προφανώς δεν τους απασχολεί ούτε η συμφόρηση που θα προκληθεί ούτε και η ταλαιπωρία που θα υποστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους υπολοίπους συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα μαζευτούν σε ουρές, σε δυο μόνο μέρες. 

ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ, έτσι για να έχουμε φαίνεται κάτι να απασχολούμαστε δημιουργικά. 

Εκεί στο ΥΠΠΑΝ έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους σχεδόν όλα τα μέτρα που προτείνουμε εδώ και μήνες για την πανδημία, με τα οποία θα υπήρχε περισσότερη ασφάλεια στα σχολεία. Και δεν φτάνει αυτό, αποφάνθηκαν ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ, ότι η διασπορά του ιού μέσα στις σχολικές μονάδες, οφείλεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς, καλώντας τους ΟΛΟΥΣ εσπευσμένα σε νέα τεστ.

Το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή και δεκάδες χιλιάδες μαθητές προσέρχονται στα σχολεία χωρίς τεστ, χωρίς μάσκες, χωρίς μονά θρανία, στοιβαγμενοι 26 άτομα σε κλειστές αίθουσες των 40 cm2, λόγω των καιρικών συνθηκών, κλπ κλπ, δεν τους απασχολεί σοβαρά. Βρήκαν τη λύση. 

Γενικά σε αυτή τη χώρα η πολιτική του "ότι κόψει ο νους του καθενός" και οι υπόλοιποι τρέχουμε, συνεχίζεται και η υπομονή και η αναγκαστική ανοχή μας εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας, εξαντλείται. Μας έχουν κουράσει πάρα πολύ οι ακατανόητες, οι ανεπαρκείς και αντιφατικές αποφάσεις τους

 * Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΚΙΔΑ .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1192