Μύρια Βασιλείου: Δε θα γίνει αποδεκτή η όποια στοχοποίηση συναδέλφων


 

«Οι εκπαιδευτικοί μας δίνουν σε καθημερινή βάση μεγάλη μάχη, για να κρατήσουν μακριά την πανδημία από τα 600 σχολεία Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης»

Με γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου αναφέρει:  

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αισθητή αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων σε όλη την Κύπρο, αλλά ιδιαίτερα στην πόλη και Επαρχία της Λεμεσού. Αναπόφευκτα έχουν επηρεαστεί και σχολικές μονάδες, στις οποίες καταγράφονται αυτή τη χρονική περίοδο αυξημένα περιστατικά κρουσμάτων.

Ως το πρωί της Παρασκευής 26/2, η πληροφόρηση που υπήρχε αφορούσε μικρό σχετικά αριθμό σχολείων που έχει επηρεαστεί. Αυτό καταδεικνύει την πραγματικά μεγάλη μάχη που δίνουν σε καθημερινή βάση, οι εκπαιδευτικοί μας, για να κρατήσουν μακριά την πανδημία από τα 600 σχολεία Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Μια μεγάλη μάχη, αν αναλογιστούμε ότι αφορά ένα πληθυσμό 60.000 εκπαιδευτικών, παιδιών και λοιπών εργαζομένων στον χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης ευρύτερα. Επομένως δε θα γίνει αποδεκτή η όποια στοχοποίηση συναδέλφων, οι οποίοι επιβεβαιωμένα αποτελούν επαγγελματίες πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως ΠΟΕΔ ζητήσαμε επανειλημμένα μια σειρά από μέτρα για να στηριχθούν στην πράξη τα σχολεία μας, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν υλοποιηθεί. Μονά θρανία, μειωμένος αριθμός μαθητών στην τάξη, συστήματα εξαερισμού, κλείσιμο τμημάτων εκεί και όπου χρειάζεται κ.ά.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τον εβδομαδιαίο έλεγχο των εκπαιδευτικών με rapid test, δυστυχώς ως ΠΟΕΔ δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε για το σκεπτικό ούτε για τα δεδομένα που οδήγησαν στη λήψης του εν λόγω μέτρου. Το μέτρο αυτό ενδεχομένως να επιφέρει κάποια πρακτικά προβλήματα. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν τον έλεγχο σε διάστημα μόλις μίας-δυο μέρες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με τα αρμόδια υπουργεία και να τύχει διαχείρισης ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. 

Για τις περιπτώσεις μαθητών που απουσιάζουν, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής στήριξαν και στηρίζουν ακόμη και σήμερα όλα τα παιδιά με μια σειρά από δράσεις σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, ώστε να συνεχίσει η εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η έκκλησή μας προς όλη την κοινωνία είναι η τήρηση των πρωτοκόλλων, αλλά και προς τα αρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν στην πράξη τα σχολεία μας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1592