Δραματική έκκληση σε γονείς και παιδιά


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Με προχθεσινή ανακοίνωση του (Κυριακή 28/2/2021) το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε για πρώτη φορά το παράθυρο για να προσέρχονται τα παιδιά μας στα σχολεία με τη μάσκα τους. Ένα μέτρο που, αν και σε προαιρετική βάση, είναι δυνατό να συμβάλει αποφασιστικά στην μείωση της όποιας διασποράς παρατηρείται σε σχολικές μονάδες.

Ειρήσθω εν παρόδω, με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για 4-5 αλυσίδες μετάδοσης σε σχολεία, είναι καλό να αναφέρουμε ότι η ΠΟΕΔ δικαιώνεται ακόμη μια φορά αφού σε σύνολο 600 και πλέον σχολείων Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης μόλις σε 4 σχολεία Δημοτικής παρατηρείται αυξημένη διασπορά. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να λάβουμε όλοι μας τις αναγκαίες προφυλάξεις και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε την όποια πιθανότητα εξάπλωσης.

Είναι αυτό που επαναλαμβάνουμε εδώ και καιρό. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολύ σωστά, λοιπόν, ζητούμε και απαιτούμε εφαρμογή διαφόρων μέτρων που μπορούν να βοηθήσουν στο να κρατηθεί μακριά η πανδημία από το Υπουργείο και άλλους φορείς.   

Είναι γι’ αυτό που προσωπικά ενώνω τη φωνή μου και απευθύνω με τη σειρά μου δραματική έκκληση προς τους γονείς και τα παιδιά μας. Ναι, να φορέσουμε τη μάσκα μας και στο σχολείο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Μπορούμε να το κάνουμε, για να μην ξαναδούμε εκπαιδευτικούς ή μέλη οικογενειών των παιδιών μας σε νοσοκομεία λόγω της πανδημίας. Προσωπικά, θα συζητήσω με τα παιδιά μου και θα τους ζητήσω να φορούν. Ας το πράξουμε όλοι οι γονείς!   

*Εκπαιδευτικός




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1663