Ένας πρακτικός τρόπος στήριξης των σχολείων με αντικαταστάτες


*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Εδώ και καιρό και συνομιλώντας με συναδέλφους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ΔΡΑ.Σ.Ε., έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια δυστοκία εκ μέρους τους να διεκδικήσουν θέσεις αντικατάστασης, αφού αν αποδεχτούν αντικαταστάσεις πέραν των 10 ημερών που δικαιούνται, θα χάσουν την εργασία τους στα προγράμματα ΔΡΑ.Σ.Ε.

Μελετώντας εδώ και καιρό το θέμα, οι συνάδελφοι των ΔΡΑ.Σ.Ε. θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πηγή εξεύρεσης αντικαταστατών στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι σχολικές μας μονάδες, αφού είναι στον κατάλογο Διοριστέων, αρκετοί έχουν συμπληρώσει και τις σχετικές αιτήσεις μέσω της ΕΕΥ και κατέχουν το πιστοποιητικό που χρειάζεται για να εργοδοτηθούν άμεσα ως αντικαταστάτες.

Για το σκοπό αυτό, η εισήγησή μας, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, είναι η παραχώρηση ειδικής άδειας -άνευ απολαβών και χωρίς διακοπή συμβολαίου- στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ΔΡΑ.Σ.Ε., ώστε να διεκδικήσουν θέση αντικαταστάτη μέσω του υφιστάμενου συστήματος αντικαταστάσεων ΑΡΙΑΔΝΗ.

Δηλαδή, να μπορούν οι συνάδελφοι των ΔΡΑ.Σ.Ε., λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που επικρατεί, να διεκδικήσουν τις αντικαταστάσεις κατόπιν ειδικής άδειας για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να βοηθηθούν και οι σχολικές μας μονάδες, αλλά ταυτόχρονα, να μην απωλέσουν την εργασία τους στα ΔΡΑ.Σ.Ε. όταν το επιτρέψει η ομαλοποίηση των συνθηκών.

Επομένως, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας όπως ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ να δώσει επιλογές και λύσεις, μιας και η έλλειψη αντικαταστάσεων εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, κάτι που ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναδεικνύουμε εδώ και πολλές μέρες.

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1203