Κατάλογοι Διοριστέων και Διορισίμων 2020 και 2021


*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν με τα στελέχη της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για να υποβάλουν το εύλογο ερώτημα ως ποιον αριθμό έφτασαν οι διορισμοί μέσω των καταλόγων Διοριστέων ή Διορισίμων του 2020 για να διαπιστώσουν αν έχουν πιθανότητες να διοριστούν και φέτος.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν (διαβάστε το άρθρο γιατί είναι υποβοηθητικό), οι διορισμοί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Επίσης, ως ποιον αριθμό θα φτάσουν οι κατάλογοι πάλι εξαρτάται από μια σειρά αστάθμητων παραγόντων που δεν μπορούν από τώρα να προσμετρηθούν.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι κατάλογοι Ιουνίου 2020 των διοριστέων και διορισίμων (με βάση τους οποίους έγιναν οι διορισμοί και μονιμοποιήσεις του 2020-2021) είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικοί από τους καταλόγους του Ιουνίου 2021.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αφαιρεθεί οι μονιμοποιήσεις που έγιναν και είχαν ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2020 και κυρίως, γιατί στις τελευταίες θέσεις των διορισμών είναι πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές (κάποιοι να πήραν μονάδες π.χ. από αντικαταστάσεις, άλλοι να μην έχουν συμπληρώσει τους 12 ολόκληρους μήνες διορισμού με σύμβαση κλπ).

Επομένως, υπάρχουν αφαιρέσεις από τον κατάλογο, υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις κ.ο.κ., οι οποίες και αλλάζουν τα δεδομένα στους διορισμούς της επόμενης σχολικής χρονιάς. Αν σε αυτό προσθέσουμε όλους τους παράγοντες (πόσοι θα είναι οι διορισμοί, οι αορίστου χρόνου συνάδελφοι, όσοι έχουν θέσεις και στους δυο καταλόγους κλπ), τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος/α πως οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κατάλογος διοριστέων της Προδημοτικής. Τη σχολική χρονιά 2020-2021 λόγω της ιδιαιτερότητας του καταλόγου αυτού, έχει προχωρήσει πολύ μιας και αφαιρέθηκαν όσοι συνάδελφοι αρνήθηκαν ή δεν ανταποκρίθηκαν στον μόνιμο διορισμό που τους προσφέρθηκε (και αυτό είχε συνεχιστεί ως πριν μερικές βδομάδες). Επομένως, έχει προχωρήσει αρκετά και αφαιρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι από αυτόν τον κατάλογο.

Ειδικά φέτος, είναι ακόμα πιο δύσκολο να υπολογίσουμε ως ποιον αριθμό θα φτάσουν οι διορισμοί στους καταλόγους, μιας και αναμένονται κάπως αυξημένες μονιμοποιήσεις (εκτός βεβαίων των υπολοίπων αστάθμητων παραγόντων). Ως εκ τούτου, οι πρώτοι στους καταλόγους (50-50%) θα πρέπει να τους προσφερθεί θέση υποχρεωτικά. Αν δεν αποδεχτούν, διαγράφονται από τον αντίστοιχο κατάλογο. Δεν είναι δηλαδή, όπως τη σύμβαση που αν θέλει κάποιος/α την αποδέχεται ή όχι. Στη μονιμοποίηση είναι απλό: ή λαμβάνεις τη θέση που σου προσφέρεται ή διαγραφή από τον κατάλογο (προνοούνται κάποιες εξαιρέσεις από τη νομοθεσία).

Για τους καταλόγους είναι καλό να γνωρίζουμε:

Α. Οι κατάλογοι διοριστέων είναι αναρτημένοι και εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό έχουν φτάσει. Αρκεί να ανατρέξει στους διορισμούς της ΕΕΥ και να βρει το τελευταίο άτομο που διορίστηκε στην ειδικότητα που επιθυμεί να δει. Έπειτα, θα ανοίξει τους καταλόγους Ιουνίου 2020 και θα βρει (κάνοντας search) σε ποια θέση ήταν ο τελευταίος/α συνάδελφος που διορίστηκε.

Β. Ο κατάλογος διορισίμων είναι μεν αναρτημένος, αλλά χωρίς ονόματα. Ως εκ τούτου, δεν ξέρουμε ως ποιον αριθμό έχουν φτάσει, παρά μόνο από πληροφορίες ή από ενδείξεις (π.χ. να αναφέρει ο τελευταίος/α συνάδελφος μιας ειδικότητας που διορίστηκε από τον κατάλογο διορισίμων, σε ποιον αριθμό είναι).

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

3884