Πρόβλημα με τις αντικαταστάσεις σε Λευκωσία και Λάρνακα


*ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ

Οι σημερινές δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι παντού έντονες, έχουν επηρεάσει αναμφίβολα και τις αντικαταστάσεις.

Από χθες Δευτέρα 5/4/2021 και σήμερα Τρίτη 6/4/2021 παρατηρείται πρόβλημα εξεύρεσης αντικαταστατών σε δυο επαρχίες: Λευκωσίας και Λάρνακας.

Πρόβλημα το οποίο και διογκώνεται αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι τα σχολεία μας εδώ και καιρό βρίσκονται στα όριά τους, οι αναπληρώσεις που γίνονται έχουν ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις το συμφωνημένο όριο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει καταπόνηση του προσωπικού από τις αυξημένες παιδονομίες και την διαρκή προσπάθεια να τηρηθούν τα πρωτόκολλα, εύκολα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος στις σχολικές μας μονάδες.

Για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε τις μεγάλες και τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν και καταβάλλονται για να λυθεί το πρόβλημα. Προτείναμε εισηγήσεις, στείλαμε επιστολές και έγιναν διά ζώσης και τηλεφωνικώς προσπάθειες για να εξευρεθούν λύσεις.

Κάποιες απέδωσαν ως ένα βαθμό: καθημερινός διαγωνισμός (ακόμη και τις Πέμπτες), αποστολή αντικαταστατών ακόμη και από την πρώτη μέρα ή ακόμη και για μικρής διάρκειας αντικατάσταση, «άνοιγμα καταλόγου» για όσους θέλουν να εργαστούν.

Όμως, οι ανάγκες είναι τόσες πολλές που πρέπει να στηριχθούν περισσότερο οι σχολικές μας μονάδες. Γι’ αυτό και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ξαναδεί το ζήτημα και να εξεύρει λύσεις.

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1397