Τα υφιστάμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας στη Δημοτική Εκπαίδευση επιβάλλεται να βελτιωθούν


ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Χθες (8 Απριλίου) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε σχολεία αναφέροντας πως οι αλλαγές αυτές προήλθαν μετά από  συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό. Λίγες ώρες μετά το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοίνωνε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις τόσο με το Υπουργείο Υγείας, όσο και με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για ενδεχόμενη αναπροσαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Μάλιστα, συνέχιζε στην ίδια ανακοίνωση, αναφέροντας πως η εισήγηση των ειδικών, σχετικά με αναθεώρηση του Πρωτοκόλλου και την αντιμετώπιση περιστατικών COVID, είναι δυστυχώς πρακτικά ανεφάρμοστη.

Ανεξάρτητα από τη σύγχυση που προκλήθηκε με τις 2 ανακοινώσεις, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: Χρειάζεται να τύχουν βελτιώσεων τα υφιστάμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία;

Η φετινή σχολική χρόνια και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, έδειξε πως αυτά θα πρέπει να τύχουν βελτιώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επαρχία Λεμεσού, όπου όταν άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα σε σχολεία, αυτά αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό με αποτέλεσμα, μοναδική λύση στα μάτια των ειδικών να ήταν το κλείσιμο το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων όλης της επαρχίας.

Αλλαγές στο πρωτόκολλο της δημοτικής εκπαίδευσης όπως το κλείσιμο ολόκληρης της τάξης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και η εκπαίδευση να πραγματοποιείται εξ αποστάσεως θα βοηθήσουν τα μέγιστα. Όπως και τα παιδιά να επιστρέφουν στην τάξη παρουσιάζοντας αρνητικό τεστ. Επιπλέον στην επιδημιολογική έχουν δοθεί και πάρα πολλές άλλες εισηγήσεις από την ΠΟΕΔ. Ας μην σταθεί η διαφορά που προέκυψε για τον αριθμό των κρουσμάτων στα οποία  θα κλείνει το σχολείο η αφορμή για να μην υπάρξουν βελτιώσεις στα πρωτόκολλά της Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Ειδικών Σχολείων). Η εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτόκολλων ασφάλειας και υγείας τους προηγούμενους μήνες στα σχολεία έδειξε πως επιβάλλεται, αυτά, να βελτιωθούν όσο γίνεται και πιο γρήγορα.

*Εκπαιδευτικός

Μέλος Γραμματείας ΠΟΕΔ

(Εκ μέρους ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


526