Προοδευτική Δασκάλων: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για κατάργηση της μείωσης του 12% στο 63ο


Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά και δυναμικά το παρόν τους

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει ότι "υιοθετεί και συνυπογράφει τη διακήρυξη της Ομάδας Πρωτοβουλίας για κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης κατά 12% στο ποσό της σύνταξης για όσους συμπολίτες μας επιλέγουν να αφυπηρετήσουν στο 63ο ηλικιακό έτος, νοουμένου ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Πάγια θέση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών αποτελεί η αξιοπρεπή διαβίωση κατά τη συνταξιοδότηση για όλους τους εργαζόμενους, είτε αυτοί εργάζονται στον κρατικό είτε στον ιδιωτικό τομέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και το αίτημα αφορά ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, νοουμένου ότι οι συζητήσεις για ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης θα έχουν θετική κατάληξη στον κρατικό τομέα, ως Προοδευτική εκφράζουμε την αμέριστη και την έμπρακτη στήριξή μας στο δίκαιο αυτό αίτημα της Ομάδας Πρωτοβουλίας.  

Ως εκ τούτου, θα συμμετάσχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο, 17 του Απρίλη, ώρα 10:30 π.μ., η οποία περιλαμβάνει συγκέντρωση στο χώρο έξω από το οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ και πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο. Την ίδια στιγμή, καλούμε τόσο την ΠΟΕΔ, όσο και τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, όπως πράξουν το ίδιο, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ο αγώνας για κατάργηση των αναλογικών μειώσεων καθώς και για διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωση κατά τη συνταξιοδότηση είναι κοινός και αφορά όλους μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










579