Συμπαράσταση στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην Μιανμάρ


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Πριν λίγες μέρες, έχει αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από την Παγκόσμια Οργάνωση Εκπαιδευτικών αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συνάδελφοι στην Μιανμάρ για επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο τους. Στο μήνυμα, οι εκπαιδευτικοί όλου του κόσμου εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους εκπαιδευτικούς και τον λαό της Μιανμάρ, οι οποίοι αγωνίζονται για την ελευθερία και δημοκρατία στην χώρα τους.

Ως γνωστό, από την 1η Φεβρουαρίου στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας την εξουσία έχει καταλάβει ο στρατός, επιβάλλοντας χουντικό καθεστώς. Καθημερινές είναι οι συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και του κόσμου. Σκηνές που βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό στους τηλεοπτικούς δέκτες, σκηνές που πραγματικά προκαλούν τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Χιλιάδες λαού στην Μιανμάρ έχουν οργανωθεί σε κίνημα ανυπακοής προς τη Χούντα, στο οποίο συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή και συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, επιδεικνύοντας θάρρος και αποφασιστικότητα, καθοδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις το κίνημα κατά της Χούντας.

Σε μήνυμά της, η Education International (E.I) αναφέρει πως ο ηγέτης της συντεχνίας των εκπαιδευτικών της Μιανμάρ καταζητείται και δεν έχει δώσει σημεία επικοινωνίας εδώ και εβδομάδες, ενώ εκπαιδευτικοί στη χώρα αυτή κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Ως εκπαιδευτικοί, πιστοί στα ιδεώδη της ελευθερίας και δημοκρατίας, στηρίζουμε τους συναδέλφους στον δίκαιο αγώνα τους και συμπαραστέκεται στους εκπαιδευτικούς της Myanmar στον αγώνα για απομάκρυνση της Χούντας και επαναφορά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας  στον τόπο τους.  

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1146