Αορίστου χρόνου συμβασιούχοι 2021-2022


Μια πρώτη εκτίμηση στους αριθμούς: πόσοι θα είναι οι αορίστου; 

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, εδώ και πολύ καιρό, μελετάει διεξοδικά το ζήτημα με τους αριθμούς και τα δεδομένα στους διορισμούς, στις μονιμοποιήσεις και αντικαταστάσεις, αλλά και σε όλα τα συνδικαλιστικά θέματα. Υπεύθυνα ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για τους αριθμούς των μονιμοποιήσεων, αλλά και δώσαμε την είδηση για την έγκριση των αριθμών αυτών από τη Βουλή.

Παράλληλα, εδώ και καιρό αρθρογραφήσαμε έγκαιρα για τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις: τον τρόπο με τον οποίο γίνονται και γιατί μια πρόβλεψη μέχρι ποιον αριθμό θα φτάσουν οι διορισμοί στους διάφορους καταλόγους είναι (αυτή τη στιγμή) εντελώς παρακινδυνευμένη.

Ταυτόχρονα, σε αρθρογραφία μας εδώ και πολλούς μήνες, δώσαμε το στίγμα των αναγκών σε αντικαταστάσεις και παράλληλα, εισηγηθήκαμε πληθώρα λύσεων για να συμβάλουμε στη μείωση του προβλήματος και της εκπληκτικής επιβάρυνσης με αναπληρώσεις που υφίστανται οι σχολικές μας μονάδες.

Εμβαθύνοντας στους αορίστου χρόνου συμβασιούχους συναδέλφους Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι θέσεις αυτές είναι «ονομαστικές», δηλαδή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επομένως, με βάση τα ισχύοντα, οι αριθμοί αυτοί θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται (σε πολύ μεγάλο βαθμό) στους διορισμούς όσων έλαβαν 30 μήνες συνεχόμενης σύμβασης. Γι’ αυτό και δίνονται με μεγάλη επιφύλαξη, αφού οι τελικοί αριθμοί εξαρτώνται και από τα διάφορα δεδομένα που έχει ενώπιόν της η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Σημειώνουμε ακόμη, ότι κάποιοι εξ αυτών θα μονιμοποιηθούν φέτος.

Με βάση, λοιπόν, τη δική μας έρευνα που έγινε στη βάση των διορισμών που ανακοινώθηκαν τα τελευταία χρόνια και με όσα αναφέραμε πιο πάνω (πάντα με επιφύλαξη και προσοχή, με πιθανότητα μικρής απόκλισης) αναμένουμε ότι φέτος (2021 – 2022) θα υπάρχουν οι ακόλουθοι αριθμοί αορίστου συνάδελφοι:

Α. Δημοτική*:

87 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2020) + 75-78 φέτος περίπου = 165 περίπου συνάδελφοι αορίστου

Β. Προδημοτική*:

34 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2020) + 20 φέτος περίπου = 54 περίπου συνάδελφοι αορίστου

Γ. Ειδική* (όλες οι ειδικότητες):

196 περίπου (ως Σεπτέμβρη 2020) + 73-77 φέτος περίπου = 270 περίπου συνάδελφοι αορίστου

*Οι αριθμοί αυτοί είναι ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, με μικρή πιθανότητα απόκλισης και ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ είναι δεσμευτικοί, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνάδελφοι αορίστου χρόνου θα μονιμοποιηθούν από 1/9/2021 και άρα, θα αφαιρεθούν από τους πιο πάνω αριθμούς.  

Από τη μελέτη των αριθμών, υπολογίζεται και αναμένεται ότι αρκετά πάνω από το 50% των συμβάσεων που θα δοθούν φέτος θα αφορά συμβασιούχους αορίστου χρόνου. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αριθμός αορίστου συναδέλφων αναμένεται να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ με βάση τη σειρά του καταλόγου (γιατί αρκετοί είναι πολύ ψηλά στους καταλόγους). Υπενθυμίζουμε ότι θα μονιμοποιηθούν συνολικά 65 συνάδελφοι Δημοτικής, 26 συνάδελφοι Προδημοτικής και 11 συνάδελφοι Ειδικής. Άρα, πολύ πιθανόν τις πλείστες εξ αυτών των θέσεων να τις πάρουν οι αορίστου.

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (1)

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΝΗΣ:
    Apr 27, 2021 at 12:32 PM

    Εννοείται ότι οι αριθμοί που παρατίθενται στο άρθρο, είναι καθαρά δική μας έρευνα και δεν δεσμεύουν κανένα. Κάποιοι αορίστου χρόνου συνάδελφοι αναμένεται να μονιμοποιηθούν και άρα, θα αλλάξει ο τελικός αριθμός. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος αναμένονται 65 μονιμοποιήσεις στη Δημοτική, 26 στην Προδημοτική και 11 στην Ειδική.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5157