ΠΟΕΔ: Χρέος μας η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων


Με μήνυμά της, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς η ΠΟΕΔ αναφέρει:

"Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΠΟΕΔ απευθύνει προς τα μέλη της, καθώς και προς όλους τους εργαζομένους, μήνυμα αγώνα, αλληλεγγύης και προσήλωσης στις συνδικαλιστικές αρχές και αξίες.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των διεκδικήσεων των εργαζομένων για εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας, προόδου, ευημερίας και βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά, για την εργατική ειρήνη και αλληλεγγύη τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται υπό τη σκιά της πανδημίας που συνεχίζει να ταλανίζει τόσο την Κύπρο όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, δυσχεραίνοντας τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων. Μια τέτοια μέρα η σκέψη όλων στρέφεται και προς όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτούς και οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν να προσφέρουν για το καλό της Παιδείας και του Δημόσιου Σχολείου. Ευχή και ελπίδα όλων η πανδημία να ξεπεραστεί σύντομα, ώστε να αποφευχθεί μια νέα κοινωνική ή οικονομική κρίση.

Για άλλη μια φορά η σημερινή μέρα υπενθυμίζει το χρέος μας, ώστε η συνδικαλιστική ιδέα να συντηρηθεί και να συνεχίσουν οι αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στόχος η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η ύπαρξη ενός Κράτους Δικαίου".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










912