Η ΠΟΕΔ υποστηρίζει κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στα ΠΟΣ


Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τη θέση της για την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου και τη διασύνδεσή του με το πρωινό. Παράλληλα υποστηρίζει την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση και την επαναφορά σε μισθωτή απασχόληση. Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω έχουν επιφέρει σωρεία εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αποδυναμώνοντας τον θεσμό. Η επιδίωξη είναι η επίτευξη συμφωνίας η οποία να λειτουργεί, προς όφελος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας και να εφαρμόζεται δίκαιη μεταχείριση για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Σε σχέση με την απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα και αρχίζει από αύριο, διευκρινίζουμε ότι η ΠΟΕΔ προτρέπει τα μέλη της που εργάζονται και στα ΠΟΣ ως αυτοεργοδοτούμενοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, να μην εργαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.

Ταυτόχρονα καλεί την Επίσημη Πλευρά να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και την αναβάθμιση του θεσμού, το συντομότερο δυνατόν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










982