Η ΔΗ.ΑΝ.Α στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.ΑΝ.Α αναφέρει:

«Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή συστράτευση στον αγώνα των συναδέλφωνπου εργάζονται στα βραδινά και απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ.

Καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και γενικότερα την Κυβέρνηση να σεβαστούν την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και να προχωρήσουν άμεσα σε επαναφορά των εργαζομένων σε μισθωτή απασχόληση.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά επιπρόσθετα η κυβέρνηση προχώρησε και εφεσίβαλε την απόφαση αυτή, δείχνοντας  ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Η ίδια κυβέρνηση που το 2018 με απόφαση Υπουργικού «δεσμευόταν» να σεβαστεί την όποια απόφαση θα κατέληγε το δικαστήριο.

Πλέον η δυναμική αντίδραση για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους έγινε μονόδρομος και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση.

 Σε αυτόν τον αγώνα δε θα είναι μόνοι τους οι περίπου 3000 εργαζόμενοι απ’ όλα τα απογευματινά και βραδινά προγράμματα, αλλά θα συνδράμει ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς, όλοι οι ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου.

Η κοινωνία δεν υπακούει πλέον σε ξύλινους λόγους!

Είμαστε στο πλευρό σας!»

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










505