Η κυβερνητική αναλγησία


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ*

Αύριο ολοκληρώνεται μια εβδομάδα από την έναρξη της επ’ αόριστον απεργίας των εκπαιδευτικών των Απογευματινών και  Βραδινών προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ. Ο χρόνος που δόθηκε στην κυβέρνηση, ώστε να καταργήσει το απάνθρωπο και ρατσιστικό καθεστώς των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της αγοράς υπηρεσιών έχει παρέλθει. Η επαναφορά της μισθωτής απασχόλησης και εργασίας, χωρίς να λύνει απόλυτα το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα, θα ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης από τη μεριά της πολιτείας.

Η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική και αδιαφορία δεν έχει κυρίως ηθικά χαρακτηριστικά, αλλά αγγίζουν τη θεσμική εκτροπή και κατάργηση του κράτους δικαίου. Η δικαστική απόφαση, που δικαιώνει χιλιάδες εργαζόμενους, δείχνει για ακόμη μια φορά την περιφρόνηση, την έλλειψη σεβασμού και την απαξιωτική στάση απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό δείχνει επίσης, μια αντικοινωνική συμπεριφορά και εχθρότητα ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι άνθρωποι, οι οποίοι απεργούν, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και ανασφάλεια που δημιουργούν μια ζοφερή ατμόσφαιρα που σκεπάζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Η απεργία δεν αφορά την πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, αφορά το σύνολο των πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων αυθαιρέτως καταπατώνται από την αναλγησία και αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας και Οικονομικών, αλλά κυρίως από την πρωτοφανή σκληρότητα και τον αυταρχισμό των μελών της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως νομικός, θα έπρεπε να γνωρίζει τι σημαίνει απόφαση του δικαστηρίου, που δικαίωσε τους εκπαιδευτικούς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πολιτικός, θα έπρεπε να μπορεί να αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση και την ανασφάλεια που δημιουργεί τόσο στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο γενικότερα της κυπριακής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τους πολίτες και τη δημοκρατία την οποία ορκίστηκε να υπηρετεί.

Καλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί σωστά, για τα δίκαια αιτήματά μας και να μην πέσει θύμα παραπληροφόρησης που οδηγεί στον κοινωνικό αυτοματισμό. Ο κάθε πολίτης οφείλει να δει στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών, τον δικό του μόχθο και την αγωνία που νιώθουμε όλοι για τη νέα γενιά, για τα παιδιά και τις οικογένειές μας.

*Αδιόριστος εκπαιδευτικός / Αντιπρόεδρος Κλαδικής Αντικαταστατών Λευκωσίας/ Μέλος ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Σ / Μέλος ΔΗ.Α.ΝΑ

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


884