ΑΚΙΔΑ: Η Αγορά Υπηρεσιών δεν έχει θέση στη Δημόσια Εκπαίδευση


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Από το 2011, χρονιά εφεύρεσης και ίδρυσης του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΙΔΑΒΕΠ) και στη συνέχεια, το 2013, της εισαγωγής του καθεστώτος της Αγοράς Υπηρεσιών, που επιδιώκει την αποξένωση του εκπαιδευτικού από την οργανική σύνδεση του λειτουργού με το σχολείο στο οποίο υπηρετεί, αποτελεί αίτημα της ΠΟΕΔ η επαναφορά των συναδέλφων μας στο καθεστώς του μισθωτού.

H ΠΟΕΔ, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 8/10/2020 και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας μέσω του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ) και των άλλων Συντεχνιών, έχει μπροστά της την πρόκληση για εντατικοποίηση και των δικών της ενεργειών.

Ως εκ τούτου, η Α.Κί.ΔΑ ζήτησε λόγω της επικαιρότητας αλλά και της σημαντικότητας του θέματος, να συζητηθεί έκτακτα και άμεσα στη συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ που πραγματοποιείται σήμερα, 18/5/2021. Η Α.Κί.ΔΑ θα εισηγηθεί στο ΔΣ ΠΟΕΔ τις πιο κάτω ενέργειες και θα συζητήσει και οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις κατατεθούν:

  • Διεξαγωγή 10λεπτης ή 20λεπτης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ειδικά για την αγορά υπηρεσιών, σε πρωινό και  εντός του σχολικού χρόνου, χωρίς αποχώρηση από την εργασία και με σκοπό την ενημέρωση του συνόλου των μελών της ΠΟΕΔ για το όλο ζήτημα.
  • Να δοθεί ανακοίνωση στους γονείς που να τους ενημερώνει για το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση και τα αιτήματά μας.
  • Ετοιμασία από ΠΟΕΔ πανό ή αφισών που θα τοποθετηθούν στις εισόδους των σχολείων, ιδιαίτερα εκεί και όπου λειτουργούν ΕΟΣ, ΠΟΣ – ΠΟΝ, ΔραΣΕ.
  • Κοινή διάσκεψη Τύπου των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.
  • Παγοποίηση των εισφορών των μελών της ΠΟΕΔ που συμμετέχουν στην απεργία.
  • Εκδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας σε μη εργάσιμο χρόνο.
  • Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 20/5 σε περίπτωση που υπάρχει έκτακτη συνεδρία της Βουλής για τις αναπομπές του ΠτΔ της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή στη Βάση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου.
  • Συντονισμός και Συνεργασία Επαρχιακών Επιτροπών ΠΟΕΔ με ΠΑΣΥΠΠΟΣ για την υλοποίηση των δράσεων του αγώνα.
  • Μετά από διάφορες προφορικές προτάσεις που ακούστηκαν στις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, η ΠΟΕΔ να απαιτήσει γραπτή πρόταση από το ΥΠΠΑΝ για το καθεστώς εργοδότησης μισθωτής εργασίας.
  • Οικονομική ενίσχυση του αγώνα των συναδέλφων από την ΠΟΕΔ και όσα  μέλη της το επιθυμούν. Ενίσχυση του ΠΑΣΥΠΠΟΣ (εισφορά για τα λειτουργικά έξοδα και του Ταμείου Αγώνα του ΠΑΣΥΠΠΟΣ).
  • Διερεύνηση από την ΠΟΕΔ για τις αποφάσεις Δικαστηρίων στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με το καθεστώς εργασίας εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στο Δημόσιο Σχολείο ως μη μόνιμοι μισθωτοί και σταχυολόγησή τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί η φαρέτρα της ΠΟΕΔ στον Κοινωνικό Διάλογο.

Ελπίζουμε πως οι προτάσεις της Α.Κί.ΔΑ θα υιοθετηθούν από το ΔΣ της ΠΟΕΔ και να προχωρήσει η άμεση υλοποίησή τους. Για ακόμη μια φορά, ως Κίνηση, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα για διεκδίκηση του καθεστώτος μισθωτού για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ. Τα αιτήματα των συναδέλφων μας, είναι καθόλα δίκαια και δικαιολογημένα! Απαιτούμε η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σεβαστεί τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και της Βουλής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1029