Έκκληση Προοδευτικής Δασκάλων για συμμετοχή στην πορεία στο Προεδρικό


Με ανακοίνωση της η Προοδευτική Δασκάλων αναφέρει:

  «Από το 2013, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί σε κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, καταπατώντας και αφαιρώντας  κάθε εργασιακό δικαίωμα όσων εκπαιδευτικών απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, συμπεριλαμβανομένου και του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου. Η στάση αυτή της Κυβέρνησης, η οποία εκφράζει απόλυτα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για αξιοποίηση εργατικού δυναμικού χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με χαμηλό κόστος, μας βρήκε από την πρώτη στιγμή αντίθετους. Χιλιάδες εργαζόμενοι εδώ και χρόνια τυγχάνουν εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση, η οποία αρνείται επιμελώς να επενδύσει στη νέα γενιά.

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ημερομηνίας 8/10/2020, όρισε ως παράνομο το καθεστώς εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών στα εν λόγω προγράμματα του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις για σεβασμό όποιας απόφασης κατέληγε το Δικαστήριο, προχώρησε τελικά στο να την εφεσιβάλει, αρνούμενη να την εκτελέσει.

Η ενέργεια αυτή, οδήγησε χιλιάδες νέους να προβούν σε επ΄ αόριστο απεργία με τη στήριξη των Συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΔΕΟΚ, των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ και άλλων συνδέσμων.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών υποστήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των εργαζομένων αυτών. Η εξαγγελθείσα απόφαση της Κυβέρνησης να εισαγάγει και επεκτείνει σε πρωινά προγράμματα το καθεστώς εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών, θα μας βρει ακόμα πιο δυναμικά απέναντι της.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συναδέλφων κορυφώνονται αύριο Παρασκευή 21/5/2021 και ώρα 16:00, με μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Εσωτερικών στο προεδρικό μέγαρο. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς όπως δώσουν δυναμικά και μαζικά το παρόν τους στην πορεία διαμαρτυρίας. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με αυτές των νέων συναδέλφων, ενάντια στο απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση, ενάντια στην εκμετάλλευση, τον εξευτελισμό και την κοροϊδία. Αγώνας διαρκείας»,




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










863