Ικανοποίηση εκφράζουν οι ηγεσίες ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για τη συμφωνία στο Υπ. Οικονομικών


Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την υπογραφή του πλαισίου συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου τομέα, για την εισαγωγή Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου και της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου. Σε δηλώσεις τους στο Paideia-News ανέφεραν:

Θέμης Πολυβίου: Διορθώθηκε μια αδικία.

 Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Διορθώθηκε μια αδικία. Αποκαταστάθηκε δικαιοσύνη. Σίγουρα ήταν μια πορεία δύσκολη. Απαιτήθηκε να γίνουν σκληρές και μακρές διαπραγματεύσεις. Σημασία έχει φυσικά το αποτέλεσμα. Να τονίσω ότι είναι τεράστιας σημασίας η συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις προς τις ηγεσίες των οποίων θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ Στρατή Ματθαίου για τις προσπάθειες του και για τη στενή συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστίες απευθύνω και προς τον Υπ. Οικονομικών και τον ΓΔ του Υπουργείου. Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα να λύσουμε

Μύρια Βασιλείου:  Μια από τις σπουδαιότερες σελίδες της ιστορίας του συνδικαλισμού

Σήμερα έχει γραφτεί μιας από τις σπουδαιότερες σελίδες της ιστορίας του συνδικαλισμού. Επίσημα πλέον σήμερα κλείνει με απόλυτη επιτυχία ένας αγώνας που κράτησε μια ολόκληρη δεκαετία και αφορά την αποκατάσταση των  συνταξιοδοτικών ωφελημάτων όλων των συναδέλφων και ευρύτερα των συναδέλφων του δημοσίου. Δικαιώματα τα οποία είχαν υποστεί τεράστιες απώλειες από τις αποφάσεις που λήφθηκαν το 2011-2012. Σήμερα, με την εν λόγω συμφωνία που έχουμε μόλις υπογράψει, αποκαθίστανται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τα συνταξιοδοτικά αυτά δικαιώματα.

Για μία δεκαετία η ΠΟΕΔ έδινε αυτή τη μάχη, υπεύθυνα, σοβαρά και με αξιοπρέπεια. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της Οργάνωσης χαιρόμαστε γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να βάλουμε τη σφραγίδα μας σε αυτή τη συμφωνία που ομόφωνα εγκρίθηκε από τα συλλογικά μας όργανα.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμο Αστυνομίας, που όλοι μαζί δώσαμε, ενωμένοι και σε πλήρη συνεργασία, την προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ενότητα των συντεχνιών μας ήταν υποδειγματική και καταλυτικός παράγοντας για την επίτευξη της συμφωνίας.

Τέλος, πρέπει να εκφράσω και ευχαριστίες προς τον Υπουργό Οικονομικών και τα στελέχη του Υπουργείου του για τη συνεργασία και την τελική επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Παναγιώτης Λυσάνδρου: Το τέλος μιας απίστευτης ταλαιπωρίας

 Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος μιας απίστευτης ταλαιπωρίας, που ξεκίνησε από το μακρινό 2011, με τον τερματισμό της κρατικής σύνταξης για τους δημόσιους υπαλλήλους.

 Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να υπογράψουμε,   με τον Υπουργό Οικονομικών κον Πετρίδη,  τη συμφωνία για νέο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο το οποίο και διορθώνει αναδρομικά την αδικία αυτή. Όπως είναι αντιληπτό πρόκειται για ένα ορόσημο στα συνδικαλιστικά δρώμενα του τόπου, που έγινε κατορθωτό μετά από τεράστιες προσπάθειες επί σειρά ετών.  Εδώ νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τόσο τις ηγεσίες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΣΑΚ όσο και τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος επέδειξε σθεναρή αποφασιστικότητα και επιμονή έτσι ώστε να έχουμε σήμερα την πολυπόθητη επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματός μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του παρελθόντος.

Θερμές ευχαριστίες!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










870