Θα πάρουν μπροστά ένα βήμα τον τόπο;


TOY ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης κατά των καλώς νοούμενων συμφερόντων των εκπαιδευτικών από τις οργανώσεις του ΑΚΕΛ. Όπως συνέβηκε και σε άλλες περιπτώσεις, για καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, ήθελαν διαρκώς τον κόσμο στους «δρόμους», να εκδίδουν ανακοινώσεις και γενικά, να δώσουν την εντύπωση ότι «επικρατεί χάος».

Με τις ενέργειές τους, δηλαδή, προσπάθησαν να ρίξουν τον εκπαιδευτικό κόσμο (και όχι μόνο) σε μια πολιτική ιδιοσυγκρασία παλαιομοδίτικου χαρακτήρα της δεκαετίας του 1970 και 1980. Αντί να αντιληφθούν στο ΑΚΕΛ ότι τέτοιες πολιτικές είναι πλέον ξεπερασμένες, παλαιομοδίτικες και αναχρονιστικές, ακολούθησαν μια συνταγή που δεν βρήκε καμιά απήχηση.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σταθήκαμε για άλλη μια φορά ασπίδα και προασπιστές των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων μας, αφού καταφέραμε (χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες) να προσφέρουμε στον εκπαιδευτικό κόσμο μεγάλες επιτυχίες όπως η επίλυση του συνταξιοδοτικού και η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος. Όλα βεβαίως, με τη κοινή συμβολή και πολλών άλλων συνδικαλιστών και συντεχνιών.

Δεν σταματήσαμε όμως, μόνο σε αυτά. Δώσαμε το στίγμα της αλλαγής όλων των εγκυκλίων που ήταν ανεφάρμοστες, ενώ με τις ενέργειές μας ήμασταν και είμαστε παρόντες και παρούσες σε κάθε βήμα του διδασκαλικού κόσμου.

Και δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρομαι στη λέξη «παρούσες»: η ΠΑΔΕΔ εδώ και καιρό έχει αντιληφθεί πλήρως τα μηνύματα της βάσης, του κόσμου, των πολιτών. Σε καίρια πόστα της παράταξης, στην εκπροσώπηση στην ΠΟΕΔ και σε όλα τα σώματα που συμμετέχουμε, μεγάλος αριθμός εκπροσώπων μας είναι γυναίκες. Για μας η προσπάθεια για αξιοκρατία, η διάθεση για προσφορά και όχι μόνο, δεν έχουν διάκριση φύλου ή άλλη διάκριση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως τόσο η (προερχόμενη από την ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ) Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, όσο και η Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ, Βασούλα Κούλα είναι γυναίκες και τιμούν το αξίωμά τους.

Για μας, λοιπόν, έχουμε μετουσιώσει τα όμορφα λόγια για ισότητα και μη διάκριση σε πράξη. Σε αντίθεση με άλλους που απλώς συνυπογράφουν διακηρύξεις, εμείς φέρνουμε τα αυτονόητα στο προσκήνιο. Είναι γι’ αυτό, άλλωστε, που οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι μαζί την Αννίτα Δημητρίου για Πρόεδρο της Βουλής. Και άξια και δημοφιλής, ικανή με καθαρό πρόσωπο.

Αναμένουμε και το ΑΚΕΛ να κάνει ένα (μικρό έστω) βήμα προς τα μπροστά. Να αφήσει τα μεγαλόσχημα λόγια, τις κενού περιεχομένου μικροπολιτικές και τις άθλιες προεκλογικές συμπεριφορές και να πορευθεί προς τον στόχο για μια καλύτερη κοινωνία στην πράξη. Για να φέρουμε και πάλι την ορθολογική πολιτική για τον λαό και όχι, χρησιμοποιώντας τον λαό.  

*Εκπαιδευτικός




Comments (2)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Jun 04, 2021 at 04:43 PM

    Με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με αγορά υπηρεσιών τι γίνεται;

  2. YIANNAKIS KAPPELLOS:
    Jun 10, 2021 at 11:26 PM

    Δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με αγορά υπηρεσιών και βγήκαν στους «δρόμους», εκδίδουν ανακοινώσεις για τα κακός έχοντα της Κυβερνώσας πολιτικής στο ζήτημά τους, τους θεωρείς ότι ακολουθούν μια συνταγή που δεν βρίσκει καμιά απήχηση, ότι αυτές οι πολιτικές είναι πλέον ξεπερασμένες, παλαιομοδίτικες και αναχρονιστικές; Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος αντίληψής σας προς τα δίκαια αιτήματα αυτών των συναδέλφων, που το μόνο που τους μένει πλέον μετά την δικαίωση τους από το Διοικητικό δικαστήριο και την αναπομπή της απόφασης στο Ανώτατο από τον κύριο Αναστασιάδη, να ακολουθήσουν κατά τα λεγόμενά σας το ξεπερασμένο-παλιομοδίτικο-αναχρονιστικό δρόμο. Και εις ανώτερα.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










978