Προοδευτική Δασκάλων: Μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στην αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση


 Πρόταση για δυναμικά μέτρα, με αρχή μονόωρη στάση εργασίας

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ανακοίνωση της «καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στη τροχιοδρόμηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, έτσι ώστε η Οργάνωση να είναι έτοιμη για λήψη δυναμικών μέτρων, με στόχο τον τερματισμό της εργοδότησης εκπαιδευτικών με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών στα διάφορα απογευματινά και άλλα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ. Η αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα συγκεκριμένα προγράμματα και η μετατροπή τους σε μισθωτούς εργαζόμενους, αλλά και η αποτροπή επέκτασής του συγκεκριμένου τρόπου εργοδότησης εκπαιδευτικών σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης από την ερχόμενη σχολική χρονιά, πρέπει να αποτελεί πρώτιστο στόχο της ΠΟΕΔ.

Δυστυχώς, η πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, για να ερωτηθεί η Έφορος Συντεχνιών για το συγκεκριμένο, απλά και μόνο για να μας πει τα αυτονόητα, δημιούργησε τέτοια χρονοτριβή και καθυστέρηση, που εμπόδισε την ΠΟΕΔ να δράσει δυναμικά έστω και με μονόωρη στάση εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να στηρίξει εμπράκτως τον αγώνα των συναδέλφων.

Δυστυχώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι, αποτελεί πολιτική του ΥΠΠΑΝ να καταργεί τις συμβάσεις και να πληρώνει τις θέσεις εργασίας με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τη διενέργεια διαγωνισμού για αγορά υπηρεσιών από εκπαιδευτές για στελέχωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παναγιάς  και Σαλαμιού για την επόμενη σχολική χρονιά. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσουν και νέους διαγωνισμούς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, καθώς και αντιμετώπιση του λειτουργικού αναλφαβητισμού. Η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική μέθοδος εργοδότησης, η οποία αφαιρεί κάθε εργασιακό δικαίωμα από του εκπαιδευτικούς και αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως προϊόν και όχι ως αγαθό, επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.

Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους που η δικαίωση του αγώνα των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και άλλα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ αποτελεί μονόδρομο. Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους που οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις έχουν υποχρέωση να στηρίξουν πιο δυναμικά αυτόν τον αγώνα, έχουν καθήκον να προχωρήσουν σε μαζικοποίησή του.

Βάσει και των πιο πάνω, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταθέτει ξανά στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, την πρότασή της για άμεση σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων, για  να δοθεί η απαραίτητη εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα, αρχής γενομένης με μονόωρη στάση εργασίας. Την ίδια στιγμή, η κίνηση, προτίθεται να καταθέσει και νέα δυναμικά μέτρα αντίδρασης. Η εκπαίδευση είναι αγαθό και όχι προϊόν».

 

Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


326