Μειωμένος αριθμός τμημάτων στη Δημοτική, αύξηση στην Προδημοτική


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο(8/6/2021) στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (που υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Σιζοπούλου), παρατίθενται πληθώρα σημαντικών πληροφοριών που επηρεάζουν άμεσα τους διορισμούς της επόμενης χρονιάς 2021-2022.

Μείωση τμημάτων στη Δημοτική

Φέτος οι εγγραφές στα Δημοτικά είναι λιγότερες και είναι γνωστό αυτό εδώ και καιρό. Εκείνο που φαίνεται να έχει επισημοποιηθεί, είναι ο «τελικός» αριθμός τμημάτων που μειώνονται. Αυτό βεβαίως, ίσως να αλλάξει ελαφρώς τον προσεχή Σεπτέμβρη, ανάλογα με τον αριθμό παιδιών που θα παρουσιαστούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 θα υπάρξουν 2.000 λιγότεροι μαθητές στα Δημοτικά, ενώ τα τμήματα θα μειωθούν κατά 74, με συνεπακόλουθο τη μείωση των αναγκών σε διορισμούς. Απώλεια που αναμένεται να περιοριστεί, λόγω της πολύ σημαντικής συμφωνίας για τον Υπεύθυνο Τμήματος. 

Είναι γεγονός ότι, με την επίτευξη της συμφωνίας για υπεύθυνο τμήματος και την εφαρμογή άλλων πολιτικών, μειώνεται η απώλεια. Ενδεικτικό το γεγονός ότι στην Α΄ τάξη θα έχουμε το 2021-2022 τα λιγότερα τμήματα, 379. Το ίδιο και η Β΄ τάξη με 386.

Αύξηση τμημάτων στην Προδημοτική

Την ίδια στιγμή, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας στην Προδημοτική, αυξάνονται και τα τμήματα και τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την νέα χρονιά θα έχουμε 18 περισσότερα τμήματα, με αποτέλεσμα να αναμένονται περισσότεροι διορισμοί στην Προδημοτική.

Υπενθυμίζω διάφορα άρθρα που είχα γράψει στο παρελθόν και επηρεάζουν (άμεσα ή έμμεσα) τους διορισμούς.

  1. Μονιμοποιήσεις: αριθμοί για το 2021-2022
  2. Αορίστου χρόνου συμβασιούχοι 2021-2022
  3. Μέχρι ποιον αριθμό θα φτάσουν οι διορισμοί;
  4. Μονιμοποιήσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3982