Μύρια Βασιλείου: Η πανδημία, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ


«Η ΠΟΕΔ τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για να ενημερωθεί και σε θέματα που αφορούν τη στελέχωση»

Η πανδημία, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, τονίζει στο Paideia-News η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου. Η κ. Βασιλείου αναφέρει επίσης ότι η ΠΟΕΔ τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για να ενημερωθεί και σε θέματα που αφορούν τη στελέχωση.

Αναφέρει στη δήλωσή της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ:

«Ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας, αφού θα βοηθήσει στην έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Η νέα σχολική χρονιά θα πρέπει να βρει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά με αριθμό εκπαιδευτικών ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες για το διδακτικό και ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος όπως και άλλες πολιτικές που θα εφαρμοστούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Επομένως, επαρκής και έγκαιρη στελέχωση είναι εκ των ων ουκ άνευ της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα αποφάσεις και σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη βάση αναθεωρημένων πρωτοκόλλων, αφού από ότι φαίνεται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία θα συνεχίσουν. Η εμπειρία των δύο προηγούμενων σχολικών χρόνων θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει ως προς αυτό.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε και φέτος στα σχολεία λόγω της πανδημίας, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε όλους τους τομείς: γνωστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό.

Η ΠΟΕΔ τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για να ενημερωθεί και σε θέματα που αφορούν τη στελέχωση. Ζητούμενο η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










770