Προοδευτική Δασκάλων: Προκλητική η κυβέρνηση Αναστασιάδη με διατήρηση, επέκταση της αγοράς υπηρεσιών


Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Χωρίς κανένα πολιτικό ενδοιασμό και κοινωνική ευθύνη, προχωρά η κυβέρνηση Αναστασιάδη σε πολιτικές εργοδότησης με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, τόσο στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ – συμπεριλαμβανομένου και του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, όσο και στα σχολεία «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε.), τα οποία έχουν ήδη διπλασιαστεί.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων εκπαιδευτών για τα συγκεκριμένα προγράμματα, με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών. Όλα αυτά, αναιρώντας τις δημόσιες και γραπτές δεσμεύσεις τους για σεβασμό στις αποφάσεις των δικαστηρίων μη λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές αντιδράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αγνοήσει παντελώς τον απεργιακό αγώνα και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στα ΑΠΒ του ΥΠΠΑΝ. Αγνοούν επιμελώς τις προειδοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για λήψη δυναμικών μέτρων τον Σεπτέμβρη, εάν και εφόσον συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς εργοδότησης στην εκπαίδευση και επεκταθεί μέσα από τα σχολεία ΔΡΑΣΕ.

Η επιμονή των κυβερνώντων να εφαρμόσουν και να επεκτείνουν τον συγκεκριμένο τρόπο εργοδότησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τη δημιουργία χιλιάδων χαμηλόμισθων εργαζόμενων εκπαιδευτικών χωρίς καθόλου εργασιακά δικαιώματα, δεν αφήνει άλλη επιλογή στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις από την κλιμάκωση των δυναμικών μέτρων και την απευθείας σύγκρουση με την εργοδοτική πλευρά.

Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης απειλούν την εργατική ειρήνη στην εκπαίδευση. Οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας για τους νέους και τις νέες εκπαιδευτικούς και η αντιμετώπισή τους από τους κυβερνώντες ως φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς καθόλου δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από το διδασκαλικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί το Δ.Σ. της Οργάνωσης όπως προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμενοποίηση των δυναμικών μέτρων αντίδρασης, αφού παράλληλα με την διατήρηση της αγοράς υπηρεσιών στα ΠΟΣ, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επέκταση του συγκεκριμένου τρόπου εργοδότησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










961