ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Με αίσθημα ευθύνης η εφαρμογή των μέτρων προς αντιμετώπιση της πανδημίας


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει: 

"Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που βιώνει η Κύπρος δεν επιτρέπει χαλαρότητα, ούτε έλλειψη σεβασμού στην υποχρέωσή μας για εφαρμογή των μέτρων.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των αρμόδιων τμημάτων, όπως και το πρόγραμμα γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού, χωρίς να αμφισβητούμε το δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει για τον εαυτό του.

Κάθε άτομο, υπεύθυνα και σοβαρά επιλέγει, γνωρίζοντας τις συνέπειες, τα πλεονεκτήματα, τις υποχρεώσεις και την ευθύνη που έχει η κάθε επιλογή. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της υγείας του εαυτού μας, της οικογένειάς μας, των φίλων, των συναδέλφων και γενικότερα της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ως ΠΟΕΔ, με ομόφωνη απόφαση απαιτήσαμε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όσων συναδέλφων το επιθυμούν, καθώς καθημερινά οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι στις διάφορες αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο καθένας αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί σε αυτή τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Έτσι και το ΥΠΠΑΝ θα πρέπει να προχωρήσει έγκαιρα και προγραμματισμένα με γνώμονα πάντοτε τις συμβουλές των ειδικών σε συγκεκριμένες ενέργειες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στη βάση λοιπόν των νέων δεδομένων και των διαφοροποιημένων μέτρων λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού, ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρούμε ότι επιβάλλεται όπως το ΥΠΠΑΝ προχωρήσει στην αναθεώρηση των πρωτοκόλλων που θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία μας.

Με συλλογική και ατομική ευθύνη, προσπαθήσαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επαναφορά μας στην κανονικότητα. Υπεύθυνα και συλλογικά θα τα καταφέρουμε".





Comments (1)

  1. Constantina Christou:
    Jul 22, 2021 at 10:56 AM

    Τι εισηγηστε για την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1385