ΑΚΙΔΑ: Διαχείριση Πανδημίας και αυτονόητα δικαιώματα


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ  αναφέρει:

 «Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος αν θα εμβολιασθεί ή όχι και η Πολιτεία οφείλει να το σεβαστεί. Αποφάσεις τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μέλη της 27 χώρες) όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης (μέλη του ΟΛΕΣ οι χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου) το καταγράφουν με ξεκάθαρο λεκτικό και καλούν τις χώρες να μην προβαίνουν σε ενέργειες άμεσης ή έμμεσης επιβολής του.

Ταυτόχρονα, εφόσον η Πολιτεία κρίνει πως οι διαγνωστικές εξετάσεις, είτε ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είτε μοριακές, συνιστούν ουσιώδες μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αυτές πρέπει να προσφέρονται δωρεάν σε κάθε πολίτη. Αυτό αποτελεί αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα για τον κάθε ενήλικα πολίτη και σίγουρα και για τον κάθε ανήλικο. Όπως προσφέρεται δωρεάν ο εμβολιασμός, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επιβάλλεται να προσφέρεται δωρεάν και η διαγνωστική εξέταση για όλους.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται όπως η Κυβέρνηση λάβει τις αποφάσεις εκείνες που θα απαντούν στο ζητούμενο για ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, ευνομία, δημοκρατία και Κράτος Πρόνοιας για όλους τους πολίτες.

Ειδικά, δε, το ΥΠΠΑΝ ως εργοδότης των εκπαιδευτικών απαιτούμε όπως διασφαλίσει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο εκπαιδευτικό είτε να εμβολιαστεί είτε να κάνει την εξέταση για το Covid 19 δωρεάν.

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔ, πέρα από το ότι καλείται να επιδιώξει τα πιο πάνω, πρέπει να επαναλάβει, με πιο έντονο τρόπο, υπενθυμίζοντας τις παραλείψεις και τις αστοχίες των προηγούμενων 2 χρόνων, το αυτονόητο αιτούμενο προς το ΥΠΠΑΝ όπως, ενόσω η πανδημία διαρκεί, επικαιροποιήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για προστασία εκπαιδευτικών και παιδιών κατά τη λειτουργία των σχολείων».




Comments (1)

  1. Maria Theodosiadou:
    Jul 29, 2021 at 08:01 AM

    Μπραβο στην Ακίδα για τις θεσεις της.Πληρωνουμε ΓΕΣΥ για να παρεχεται ιατροφαρμακευτική περιθαλψη.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1708