Κλιματιστικά στα Δημόσια Σχολεία – Μια επιτακτική ανάγκη


ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΚΟΥΛΑ*

Με δεδομένη την πολιτική απόφαση για εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, αναμένουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει πιο έντονα ο ανάλογος προγραμματισμός.

Σε μερικές εβδομάδες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι υψηλές θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά υποβοηθούν την αποστολή μας. Παρόμοιο σκηνικό βιώσαμε και πέρσι όταν κρίθηκε αναγκαία να ληφθεί και η σχετική απόφαση.

Ο στόχος που τέθηκε ήταν η σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν, αρχίζοντας από τα σχολεία που ήταν  έτοιμα και είχαν τις κατάλληλες υποδομές.

Παράλληλα, θα πρέπει ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση και λειτουργία κλιματιστικών στα σχολεία, να συνάδει με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Είναι γενικώς αποδεκτό πως οι καιρικές συνθήκες ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ στα Σχολεία, για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για να επιτελείται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναμένουμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ να ενταθεί ο σχεδιασμός και να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το ΑΜΕΣΟ μέλλον ώστε οι συνθήκες στα Σχολεία μας να γίνουν ανθρώπινες και υποφερτές!

Δε χωρεί άλλη καθυστέρηση! Όταν υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά! Αναμένουμε λοιπόν!

*Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ – Πρωτοπορία

Πρόεδρος ΠΟΕΔ Λάρνακας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1432