Περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία ζητά η ΠΟΕΔ


 Το πρόγραμμα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα πρέπει να προσφέρεται δωρεάν για όλους τους εργαζομένους. 

 Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφορικά με  την αναχαίτιση της πανδημίας στις σχολικές μονάδες αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, σε πρόσφατη συνεδρία του, επιθυμεί να διατυπώσει για άλλη μια φορά τη σταθερή του θέση υπέρ του εθελοντικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που επιθυμούν, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Μιας πανδημίας που ταλαιπωρεί εδώ και πολλούς μήνες το σύνολο της κοινωνίας μας, αφήνοντας το στίγμα της και στην εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που οι εκπαιδευτικοί μας είναι πάντοτε επί των επάλξεων και δίνουν δείγματα της προσφοράς τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε και την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας, ειδικότερα με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων μας και της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων παιδιών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Μέσα στις δύσκολες, λοιπόν, συνθήκες, η ΠΟΕΔ τάσσεται υπέρ στο ζήτημα της  ασφαλούς πρόσβασης στους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών μας μονάδων, είτε μέσω του προγράμματος εμβολιασμού, είτε μέσω των εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, είτε μέσω του πιστοποιητικού για όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα πρέπει να προσφέρεται δωρεάν για όλους τους εργαζομένους.    

Παράλληλα, η ΠΟΕΔ ζητάει επιτακτικά την υιοθέτηση μέτρων προστασίας και του μαθητικού πληθυσμού, μιας και τα παιδιά αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα στους σχολικούς χώρους. Σημειώνουμε ότι την περσινή χρονιά, η προτροπή για χρήση μάσκας από παιδιά του Δημοτικού, αλλά και δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Υπενθυμίζουμε ότι ως Οργάνωση και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας  προτείναμε και άλλα μέτρα όπως τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη εκεί και όπου είναι εφικτό, την εγκατάσταση εξαερισμού στις αίθουσες διδασκαλίας και την τοποθέτηση μονών θρανίων σε όλες τις τάξεις.

Τέλος, η ΠΟΕΔ επιθυμεί να αναφέρει ότι, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα παρακολουθεί πολύ στενά το όλο ζήτημα. Ζητούμενο είναι να αποφευχθούν φαινόμενα αντιπαραθέσεων ή εκφοβισμού ή άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων για τα πιο πάνω ζητήματα. Προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων, με σεβασμό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










926