ΔΗ.ΑΝ.Α.: Συνάδελφοι, συνοδοιπόροι της αλλαγής


Mε ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.ΑΝ.Α. αναφέρει:

 «Συνάδελφοι, συνοδοιπόροι της αλλαγής,

Σχολείο αγαπημένο μας,…

Επιστρέφουμε! Δυνατοί και αισιόδοξοι! Όλοι μαζί, για ακόμη μια φορά θα ανασκουμπωθούμε, εμείς οι «εργάτες» της εκπαίδευσης. Όλοι εμείς που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε επιμένουμε να αγαπούμε, να πιστεύουμε, να ονειρευόμαστε.

Ανεξάρτητα με τα εμπόδια, τις τρικλοποδιές, την απαξίωση που κάποιες φορές βιώνουμε από το εκπαιδευτικό σύστημα, τους αρμόδιους αλλά και τους αναρμόδιους.

Ανεξάρτητα από τα κλιματιστικά που δεν μπήκαν, τις μάσκες και τα αντισηπτικά που μπήκαν στη ζωή μας και παρέμειναν, τα πρωτόκολλα που σκοτώνουν τη χαρά της μάθησης, τις εκδρομές που δεν θα γίνονται, τα σχολεία φυλακές που θα ζήσουμε για ακόμη μια χρονιά.

Ανεξάρτητα από τις εγκυκλίους που θα μας βομβαρδίζουν, τα αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν, τους αγώνες που δεν αναλήφθηκαν, τα μονοπάτια που δεν άνοιξαν.

Επιμένουμε να αγαπούμε. Τα παιδιά και το έργο που με απόλυτη συνείδηση της ευθύνης μας αναλάβαμε.

Επιμένουμε να πιστεύουμε πως ναι η εκπαίδευση, το σχολείο, ένα παιδί και ένα βιβλίο, μπορούν αν θελήσουν να τον αλλάξουν τον κόσμο.

Επιμένουμε να ονειρευόμαστε το αύριο γιατί το χρωστάμε στα παιδιά. Και σε αντίθεση με άλλους, εμείς αυτό το αύριο, το καταγράφουμε. Σχεδιάζουμε χάρτες πορείας, κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου και πραγματικές και δοκιμάζουμε και αναστοχαζόμαστε και εφαρμόζουμε εναλλακτικά σχέδια. Ναι, μετατρέπουμε το όνειρό σε καθημερινή πράξη μέσα στα σχολεία μας. Όποια και όπως και αν είναι αυτά.

Γιατί  επιμένουμε; Γιατί τα σχολεία για μας είναι ο χώρος στον οποίο δημιουργούμε, γελούμε, μαθαίνουμε, αλλάζουμε, ζούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Οι συνέργειες, οι κοινοί αγώνες, η αλληλεγγύη, η αλληλοστήριξη, εντός σχολικών μονάδων αλλά και στο ευρύτερο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό τοπίο, θα μας μετατρέψουν σε μια γροθιά που θα θρυμματίζει τα όποια εμπόδια φυσικά ή τεχνητά θα εμφανίζονται στο δρόμο μας.

Να μετατρέψουμε πρέπει τα σχολεία μας σε χώρους ασφάλειας σωματικής και ψυχικής, σε χώρους μάθησης και δημιουργίας. Τα παιδιά μας να έρχονται στο σχολείο και να συμμετάσχουν σε διαδικασίες απελευθερωτικής μάθηση. Της μάθησης εκείνης  που θα τους δώσει φτερά για να απογειώσουν μυαλό και ψυχή, για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο από εκείνον που ζουν.

Καλή Σχολική Χρονιά»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










606