ΔΗ.ΑΝ.Α.: Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν την Παρασκευή στις Συνελεύσεις της ΠΟΕΔ


Με ανακοίνωση της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.ΑΝ.Α. αναφέρει:
«Το ΥΠΠΑΝ τη φετινή σχολική χρονιά προχώρησε σε επέκταση του καθεστώτος εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών και σε πρωινό χρόνο εισάγοντας νέα ήθη στην Εκπαίδευση αφού προβλεπόμενες Εκπαιδευτικές ανάγκες άρχισαν να καλύπτονται με αγορά υπηρεσιών. Αναρωτιόμαστε αν στόχος είναι το καθεστώς αυτό να επεκταθεί και αλλού. Η επέκταση αυτή μάλιστα γίνεται σε ένα τεράστιο για τα δεδομένα της εκπαίδευσης αριθμό συναδέλφων (250 άτομα), τη στιγμή που ως ΠΟΕΔ ξεκαθαρίσαμε πως είμαστε ενάντια στο συγκεκριμένο καθεστώς εργοδότησης στην εκπαίδευση και ζητούμε ΑΛΛΑΓΗ του συγκεκριμένου καθεστώτος στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

Ως Κίνηση καταθέσαμε από την αρχή πρόταση για εργοδότηση αντίστοιχου αριθμού συναδέλφων με το καθεστώς του συμβασιούχου. Οικονομικά κοστίζει σχεδόν το ίδιο για το Υπουργείο και πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε την εμμονή στην Αγορά Υπηρεσιών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών στοιχίζει στο ΥΠΠΑΝ 16,64 ευρώ τη περίοδο. Για να καλυφθούν 29 διδακτικές περίοδοι σε μια εβδομάδα το αντίστοιχο κόστος είναι 482,56 ευρώ. Το μηναίο κόστος δηλαδή ξεπερνά τις 2000 ευρώ και είναι περισσότερα από όσα θα στοίχιζε μηνιαία ένας συμβασιούχος συνάδελφος.

Η πρότασή μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη. Τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός πως αριθμός συναδέλφων που την περσινή χρονιά εργάζονταν ως συμβασιούχοι φέτος δεν επαναδιορίζονται μέχρι στιγμής, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη το ΥΠΠΑΝ να αναθεωρήσει την πολιτική του και να προχωρήσει να παραχωρήσει επιπλέον συμβάσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος ΔΡΑΣΕ.

Αυτό, σε μια χρονιά που αναμένεται πολύ δύσκολη για τα σχολεία θα βοηθήσει αφάνταστα την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται διορισμένοι με σύμβαση 29 περιόδων στο σχολείο προσφέρουν ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΣΤΟΣ  πολύ περισσότερα στην Εκπαιδευτική Διαδικασία αφού αναλαμβάνουν και εξωδιδακτικά καθήκοντα (παιδονομίες, αναπληρώσεις , στήριξη μαθητών, εφαρμογή πρωτοκόλλων, κτλ ). Αντίθετα, κάποιος που εργάζεται με αγορά Υπηρεσιών περιορίζεται  ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ καθήκοντα.

Ως ΠΟΕΔ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και να πιέσουμε με όλους τους τρόπους το ΥΠΠΑΝ να αναθεωρήσει την πολιτική του προς την ορθή κατεύθυνση.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του στις 02/09/ 2021 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων με στόχο να εξουσιοδοτηθεί από τη βάση να μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να διαπραγματευτεί με την εργοδοτική πλευρά έχοντας όλα τα όπλα στη φαρέτρα του.

Για αυτό το λόγο ως Κίνηση καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν την Παρασκευή στις Γενικές Συνελεύσεις και να δώσουν στο  Δ.Σ. την εξουσιοδότηση που ζητά από τη βάση, θωρακίζοντας την Οργάνωση και δίνοντας το μήνυμα στο ΥΠΠΑΝ για το πως πρέπει να κινηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ως Κίνηση ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ πως δεν θα καταχραστούμε σε καμία περίπτωση την όποια εξουσιοδότηση δοθεί. Υπεύθυνα όπως πράττουμε πάντα καλούμε τους Συναδέλφους να μας εξουσιοδοτήσουν να μπορούμε να διαπραγματευτούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










514