Ενημέρωση αντικαταστατών και μια προτροπή προς τις διευθύνσεις των σχολείων


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Την ερχόμενη Παρασκευή 10/9/2021 αναμένεται να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ για τη διενέργεια των αντικαταστάσεων 

Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται ηλεκτρονικά οι αντικαταστάσεις με διαφάνεια και να δίνονται όλες οι θέσεις εφόσον ζητηθούν, με μοναδικό κριτήριο τη σειρά αριθμού καταλόγου Διοριστέων (Ιούνιος 2021) και πάντοτε με βάση τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων!

Η ηλεκτρονική διενέργεια αντικαταστάσεων ήταν αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης πρότασης της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, την οποία και είχαμε καταθέσει και στη Βουλή το 2011. Η τότε ηγεσία της ΕΕΥ την είχε απορρίψει, αλλά ευτυχώς υιοθετήθηκε από την νυν ηγεσία της ΕΕΥ τον Μάρτιο του 2020.

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι συνάδελφοι που είχαν κάνει ηλεκτρονικά αίτηση (μέσω του εντύπου ΕΕΥ09 στην ιστοσελίδα της ΕΕΥ) τον περασμένο Ιούλιο.

Β. Αν δεν έχω λογαριασμό στο ΑΡΙΑΔΝΗ, πρέπει να κάνω:

Όσοι έκαναν την αίτηση, πρέπει να έχουν λογαριασμό στο ΑΡΙΑΔΝΗ. Είναι απλή διαδικασία και γίνεται ηλεκτρονικά (χρειάζεται email). Ακολούθως, επιβάλλεται να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων (είτε μέσω τράπεζας ή internet banking ή μέσω Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη).

Γ. Αν έχω λογαριασμό, χρειάζεται να ξανακάνω;

Όχι, δεν χρειάζεται. Απλά να ξέρω τους κωδικούς μου για να μπορέσω να μπω στο ΑΡΙΑΔΝΗ. Αν τους ξέχασα ή τους έχασα, να κάνω έγκαιρα τη διαδικασία ανάκτησης των κωδικών.

http://www.eey.gov.cy/Portals/0/Ariadni/%CE%95%CE%A5-login%20manual.pdf?ver=2020-02-18-143419-137

Δ. Πότε ανοίγει το ΑΡΙΑΔΝΗ;

Αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 10/9/2021, ώρα 11:00-13:30.

(Ως ΠΟΕΔ έχουμε ζητήσει να ανοίξει νωρίτερα, αλλά και να γίνονται οι αντικαταστάσεις με 29δπ και όλες τις καθημερινές -> ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνονται οι διαγωνισμοί αντικαταστάσεων καθημερινά).

Ε. Πώς κάνω επιλογή των σχολείων που θα ήθελα να πάω αντικατάσταση;

Η ΕΕΥ έχει εκδώσει αναλυτικό οδηγό. Επιλέγω τα σχολεία που θέλω να πάω αντικατάσταση και τα βάζω με σειρά προτεραιότητας που επιθυμώ. Προσέχω αν είναι μεγάλη ή μικρή αντικατάσταση, πόσες διδακτικές περίοδοι είναι, σε ποιο σχολείο κλπ.

http://www.eey.gov.cy/Portals/0/Ariadni/%CE%95%CE%A5-Steps%20How%20To%20Manual.pdf?ver=2020-02-18-143419-170

Η επιλογή των αντικαταστατών που πήραν τη θέση γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη σειρά του καταλόγου Διοριστέων 2021. Ειδοποιούνται μέσω email και με SMS. Παράλληλα, ο/η κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει στο «ιστορικό» για ποιες θέσεις έκανε αίτηση και ποιος αριθμός έχει κερδίσει τη θέση. Έτσι, διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο έλεγχος.

Στ. Αν κάνω λάθος ή δεν παρουσιαστώ σε μια αντικατάσταση, τι συμβαίνει;

Χρειάζεται προσοχή. Μπορώ να αλλάξω όσες φορές θέλω τις επιλογές μου ως τις 13:30 (η τελευταία είναι που ισχύει). Επίσης, το σύστημα προτού υποβάλω την αίτηση, μου δίνει την ευκαιρία να ξαναδώ τις επιλογές μου.

Όμως, αν επιλέξω μια αντικατάσταση και μετανιώσω, τότε δεν μπορώ να διεκδικήσω άλλη αντικατάσταση παρά μόνο μετά τη λήξη της.

Ζ. Μια προτροπή προς τις διευθύνσεις των σχολείων μας

Παρακαλούνται οι διευθυντές/ντριες των σχολείων μας όπως δίνουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για τις ανάγκες αντικαταστάσεων. Στο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα να γραφτούν σχόλια, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των αντικαταστατών (σε ποια τάξη ή μαθήματα ή αν ενδέχεται να γίνει επέκταση της αντικατάστασης κλπ).

Ενισχυτικά, τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας μπορούν να ζητούν αυτές τις πληροφορίες. Είναι χρήσιμες και υποβοηθητικές για την επιλογή των αντικαταστατών.

 Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να απευθυνθούν σε μας, τα στελέχη της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σε όλες τις επαρχίες!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


2267