Προοδευτική Δασκάλων: Γ. Συνελεύσεις ΠΟΕΔ: Μαζική συμμετοχή, ισχυρή εξουσιοδότηση στο Δ.Σ.


Με ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Την Παρασκευή 10/9/2021 ο διδασκαλικός κόσμος καλείται να προσέλθει στις κάλπες και να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να προχωρήσει, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί, σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης για το καθεστώς εργοδότησης εκπαιδευτικών με αγορά υπηρεσιών, τόσο στο Προαιρετικό και Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο όσο και στις σχολικές μονάδες ΔΡΑ.Σ.Ε.+. Μια διαδικασία που απαιτείται τόσο από το καταστατικό της Οργάνωσης, όσο και από την κείμενη νομοθεσία, αφού σε περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει απεργιακά μέτρα, αυτά χρειάζονται την έγκριση των μελών της Οργάνωσης.

Η επιμονή του ΥΠΠΑΝ να καλύψει χιλιάδες διδακτικές περιόδους τη φετινή σχολική χρονιά με αγορά υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες που ανήκουν στο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.+, για υλοποίηση εκπαιδευτικών πολιτικών που αφορούν σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία καθώς και στην αντιμετώπιση του λειτουργικού αλφαβητισμού, δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στην ΠΟΕΔ από την άμεση και δυναμική αντίδραση. Την ίδια ώρα, η προκλητική στάση του ΥΠΠΑΝ απέναντι στις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία με το συγκεκριμένο καθεστώς εργοδότησης εδώ και χρόνια, επιβάλλει την άμεση εμπλοκή ολόκληρου του κλάδου σε μια συλλογική προσπάθεια αντίδρασης.

Τέτοιου είδους πολιτικές, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούν διοικητικά/οργανωτικά προβλήματα στις σχολικές μονάδες, εξευτελίζουν το ίδιο το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και επί της ουσίας συνιστούν άμεση υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η αντίδραση πρέπει να είναι συλλογική και μαζική, με στόχο να αποτραπεί η εφαρμογή τους. Στοχεύουμε στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προς όφελος κυρίως των παιδιών μας.

Βάσει και των πιο πάνω η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες όπως δώσουν μαζικά το παρόν τους στις Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΠΟΕΔ και όπως δώσουν ισχυρή εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, για να μπορέσει να προχωρήσει, εάν και εφόσον χρειαστεί, σε δυναμικές αντιδράσεις.

Η αγορά υπηρεσιών δεν έχει θέση στην εκπαίδευση. Η παιδεία είναι αγαθό και όχι προϊόν!»

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


218