Κραυγή αγωνίας από αντικαταστάτρια -κρούσμα-για να μην χάσει τις εξετάσεις των διορισίμων


Επιστολή στον υπουργό Παιδείας για να μπορέσει να παρακαθίσει στις εξετάσεις

Έκκληση για κατανόηση - βοήθεια από τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας απευθύνει η Ειδική Παιδαγωγός, αντικαταστάτρια Ειδικής Εκπαίδευσης η οποία στις 6 Νοεμβρίου βρέθηκε ότι νοσεί με covid-19. Η Χρυστάλλα Λεοντίου με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας ζητεί όπως γίνουν διευθετήσεις ώστε να μπορέσει να παρακαθίσει στις εξετάσεις στα πλαίσιο του Νέου Σχεδίου Διορισμών εκπαιδευτικών που αρχίζουν το ερχόμενο Σάββατο.

Η Λεοντίου απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την ακόλουθη επιστολή από την Τρίτη χωρίς να λάβει απάντηση.

«Προς: Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού,                    Λεμεσός, 9 Νοεμβρίου 2021

Κύριο Πρόδρομο Προδρόμου

                                Θέμα: Εξετάσεις Διορισίμων

Ονομάζομαι Χρυστάλλα Λεοντίου και είμαι Ειδική Παιδαγωγός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2012. Εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζομαι ως αντικαταστάτρια Ειδικής Εκπαίδευσης σε Παγκύπρια βάση.

Από τις 13/10/2021 εργάζομαι στην Ειδική Μονάδα του Ζ΄ Δημοτικού σχολείου Απόστολος Αντρέας στη Λεμεσό και ενώ ήμουν στο καθήκον, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το αρμόδιο Υπουργείο, όντας εμβολιασμένη και με τις δύο δόσεις, παρά ταύτα διαγνώστηκα και νοσώ με covid-19 από τις 06/11/2021.

Στις 13/11/2021 ημέρα Σάββατο, στις 14/11/2021 ημέρα Κυριακή και στις 20/11/2021 ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες γραπτές εξετάσεις διορισίμων, για τις οποίες έχω καταβάλει το ποσό των €150 ούτως ώστε να έχω τη δυνατότητα να διεκδικήσω μια θέση στο Νέο Σύστημα Διορισμών ευελπιστώντας στον πολυπόθητο διορισμό που αναμένω εδώ και τόσα χρόνια.

Όπως είναι αντιληπτό λόγω της τήρησης του αναγκαστικού αυτοπεριορισμού μου, κατανοώ ότι δεν μπορώ να παρακαθίσω στις εξετάσεις μαζί με τα υπόλοιπα άτομα (μη νοσούντες) όπως ήταν προκαθορισμένο. Ωστόσο, αιτούμαι όπως βρεθεί άμεσα μια λύση ώστε να μπορέσω να παρακαθίσω στις συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες να σημειωθεί ότι γίνονται κάθε 2 χρόνια. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που  εύκολα μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε σε άλλο χρόνο, είτε ακόμη και σε ένα άλλο χώρο/αίθουσα, ό,τι εσείς κρίνετε κατάλληλο, χωρίς να αποτελώ κίνδυνο για κανένα συνάνθρωπό μου και χωρίς να αδικείται κανένας συνάδελφός μου.

Έχοντας υπόψη ότι η συγκεκριμένη ασθένεια ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ατόμων το τελευταίο ενάμισι χρόνο και δεδομένου ότι όλες οι ανώτερες σχολές σε Κύπρο και εξωτερικό έχουν βρει τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θεωρώ απαράδεκτο γεγονός το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει προνοήσει για αυτό το ενδεχόμενο. Κάτι το οποίο προβλέφθηκε στις τελευταίες Παγκύπριες Εξετάσεις που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο (εξεταζόμενοι θετικοί στο covid-19 και επαφές θετικού κρούσματος).

Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όπως δείτε το αίτημά μου, όπως και τόσων άλλων ατόμων, με τη δέουσα προσοχή καλώντας σας να φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων όπως πράξατε άλλωστε επιτυχώς και με τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

Χρυστάλλα Λεοντίου

Ειδική Εκπαιδευτικός»

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


6046