Αγανάκτηση και απο(ν)τροπιασμός


ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΣΕΡΓΙΟΥ*

Όταν γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες και εκτεταμένοι βανδαλισμοί εναντίων σχολικών μονάδων, τότε μόνο αγανάκτηση μπορεί να αισθανθεί κάποιος. Και ντροπή...

Ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Δε θα γίνει ανεκτή καμία συμπεριφορά εναντίον του σχολείου. 

 Οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι διευθύνσεις των σχολείων τράβηξαν όλο το βάρος της εφαρμογής των διαταγμάτων, ανεξάρτητα με τις προσωπικές τους απόψεις και έχουν διαχειριστεί με επαγγελματισμό και υπέρμετρη υπομονή και αξιοπρέπεια το κύμα αντιδράσεων μερίδας γονιών τις τελευταίες μέρες. 

Μόνο συγχαρητήρια και θαυμασμός τους αξίζουν. Στάθηκαν στις επάλξεις και πάλι. Δέχθηκαν διαμαρτυρίες, βρισιές, προπυλακισμούς, απειλές για νομικά μετρα εναντίον τους και και συμπεριφορές βίαιες προσβλητικες και αχαρακτήριστες. Όπως πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή, δεχόμενοι αυτοί τα πυρά για αποφάσεις που πάρθηκαν από την πολιτεία και όχι από τους ίδιους. Χωρίς μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να έχουν την ανάλογη πρακτική στήριξη από τους αρμόδιους. Με τη στάση και την πρωτοβουλία τους βοήθησαν στην εξομάλυνση της τεταμένης ατμόσφαιρας στις περισσότερες περιπτώσεις. Με έγνοια για τα παιδιά πάνω απο όλα. Όλα τα παιδιά!

Όμως οι ανεγκέφαλοι δεν σταμάτησαν σε αυτα. Σήμερα τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σχολείο και έκαψαν ένα δεύτερο. Επιτίθενται στα σχολεία, καταλύουν τη δημοκρατία. 

Οι πόρτες των σχολείων είναι για να υποδέχονται παιδιά, όχι για να γίνονται στόχοι τρομοκρατών. Οι αίθουσες των σχολείων είναι εργαστήρια μάθησης και χαράς όχι εμπόλεμο τοπίο. Ο σχολικός χώρος είναι ιερός. Η εκπαίδευση είναι ύψιστο δικαίωμα κάθε παιδιού. Και έγνοια μας πρέπει να είναι να λειτουργούν απρόσκοπτα, όχι να κλείνουν γιατί δέχθηκαν επιθέσεις ανεγκέφαλων εγκληματιών. 

Σήμερα κάποιοι πάτησαν στο άδυτο, επιτέθηκαν στα σχολεία, κρατώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς έξω από το φυσικό τους χώρο. Έπληξαν τη Δημοκρατία με τις ενέργειες τους. Αν σαν πολιτεία, κοινωνία και άτομα δεν απαντήσουμε με ένα ηχηρό καταδικαστικό ΟΧΙ στους τραμπουκισμούς εναντίον του σχολείου χάσαμε το παιχνίδι. 

Ώρα να σταθούμε όλοι φύλακες και υπερασπιστές του σχολείου. Με έργα όχι με λόγια. 

*Πρόεδρος Επαρχιακού Γραφειου ΠΟΕΔ Λεμεσού - Μέλος Γραμματείας ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










556