Μήνυμα ενάντια στη βία έστειλαν μαθητές του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου, ΠΟΕΔ και Γονείς


Επέστρεψαν σήμερα τα χαμόγελα και οι φωνές των παιδιών του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, το οποίο παρέμεινε για δυο μέρες κλειστό μετά την βομβιστική επίθεση, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ηγεσία της ΠΟΕΔ και της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων, επισκέφθηκαν το σχολείο και μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες έστειλαν μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφής βία.

Τα παιδιά τραγούδησαν και φώναξαν συνθήματα μαζί με τους  εκπαιδευτικούς και την ηγεσία της ΠΟΕΔ και των Συνδέσμων Γονέων, στην αυλή του σχολείου τους, οι ζημιές του οποίου επιδιορθώθηκαν μέσα σε 48 ώρες.

Σε δήλωση της, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πως σήμερα, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώνουν τις φωνές τους και καταδικάζουν την άσκηση βίας και τρομοκρατίας.

Σήμερα, συνέχισε, ΠΟΕΔ και Συνομοσπονδία Γονέων καλούν και την υπόλοιπη κοινωνία να αντιδράσει σε όλα εκείνα τα «απαράδεκτα περιστατικά που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα σε αριθμό σχολικών μονάδων».

Τόνισε δε ότι τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία οφείλουμε να τα προστατέψουμε, να τους παρέχουμε εκπαίδευση, σχολεία ανοικτά και ασφαλή, μακριά από την όποια ένταση, μακριά από τη βία.

Η κ. Βασιλείου υπέδειξε ότι μέσα από τη συνεργασία γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και της Σχολικής Εφορείας, το σχολείο γέμισε και πάλι χαρούμενες φωνές παιδιών, οι οποίες δίνουν «τη δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προσφέρουν και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια».

Κάλεσε δε την πολιτεία να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, έτσι ώστε με ασφάλεια να λειτουργούν τα σχολεία, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους να αφήσουν τα σχολεία μακριά από αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, για οποιοδήποτε θέμα.

Τα σχολεία, υπογράμμισε, δεν είναι πεδία μάχης, αλλά πεδία μόρφωσης, εκπαίδευσης και διάπλασης χαρακτήρων και επιδίωξη γονιών και εκπαιδευτικών, είναι τα σχολεία να είναι ανοικτά και ασφαλή.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Γονέων Λεμεσού, Ρένος Κουμή, ανέφερε ότι όλοι είναι μια «οικογένεια αδιάσπαστη» και ευχαρίστησε τους Συνδέσμους Γονέων της Λεμεσού «που αφουγκράστηκαν το κάλεσμα του Συνδέσμου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου και παρουσιάστηκαν εδώ το Σάββατο, στολίσαμε το σχολείο με τα παιδιά μας, με τις οικογένειες μας, για να είναι στην κατάσταση σήμερα που βλέπετε».

«Το μήνυμα είναι ότι οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες από όλους και ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά σε κανένα σχολείο, αλλά ούτε οπουδήποτε αλλού στην κοινωνία μας», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










544