Μύρια Βασιλείου: Τα σχολεία δεν είναι πεδία μάχης, αλλά μόρφωσης


«Έκκληση προς όλους να αφήσουν τα σχολεία μακριά από τις αντιπαραθέσεις και τις αντιπαλότητες για οποιοδήποτε θέμα»

Αντιπροσωπείες της ΠΟΕΔ και της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα το ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού το οποίο υπήρξε στόχος τρομοκρατών.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουμε τις φωνές μας και καταδικάζουμε την άσκηση Βίας και τρομοκρατίας.

Σήμερα ΠΟΕΔ και Συνομοσπονδία Γονέων καλούμε και την υπόλοιπη κοινωνία να αντιδράσει μαζί μας σε όλα εκείνα τα απαράδεκτα περιστατικά που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα σε αριθμό σχολικών μονάδων.

Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία. Οφείλουμε να τα προστατέψουμε. Οφείλουμε να τους παρέχουμε εκπαίδευση, σχολεία ανοικτά και ασφαλή, μακριά από την όποια ένταση, μακριά από τη Βία. 

Βρισκόμαστε σήμερα στο ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, στο σχολείο που πριν τέσσερις μέρες σημειώθηκε η έκρηξη βόμβας, και ανάγκασε τα παιδιά να μείνουν για δύο μέρες μακριά από το σχολείο τους.

Αυτό όμως που αντικρίσαμε σήμερα, δεν θυμίζει το κατεστραμμένο σχολείο της Πέμπτης. Μέσα από τη συνεργασία γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και με τη στήριξη της Σχολικής Εφορείας, το σχολείο γέμισε και πάλι χαρούμενες φωνές παιδιών! Αυτές οι χαρούμενες φωνές είναι που δίνει τη δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προσφέρουν. Τους αξίζουν πραγματικά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Αναμένουμε από την πολιτεία να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, έτσι ώστε με ασφάλεια να λειτουργούν τα σχολεία.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση προς όλους να αφήσουν τα σχολεία μακριά από τις αντιπαραθέσεις και τις αντιπαλότητες για οποιοδήποτε θέμα. Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα, με τον σωστό τρόπο, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να καταθέσουμε τις διαφωνίες μας. Όχι, όμως, καταφεύγοντας σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας, προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση, εξουδετερώνοντας έτσι τα όποια επιχειρήματα.

Τα σχολεία δεν είναι πεδία μάχης. Είναι πεδία μόρφωσης, εκπαίδευσης και διάπλασης χαρακτήρων. Αυτή είναι η αποστολή μας! Επιδίωξή μας, γονιών και εκπαιδευτικών, είναι σχολεία ανοικτά και ασφαλή!»

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










562