Εξηγήσεις αναμένονται από το Υπ. Παιδείας για πληθώρα ζητημάτων


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας φάνηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και ανοικτά ζητήματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ελάχιστα προς την ορθή κατεύθυνση έχουν γίνει και όλα αυτά, μετά από πίεση της ΠΟΕΔ για να ληφθούν μέτρα. Από πολύ νωρίς αναφέραμε δημόσια και κατ’ ιδίαν ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις αναπληρώσεις, πρόβλημα με την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, ότι τα σχολεία χρειάζονται στήριξη ουσίας και όχι λόγων, προβλήματα με τις άδειες προσωπικού, τις εγγραφές παιδιών κ.ά. πολλά.

Την Παρασκευή ξεκίνησαν τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, παρόλη την αντίθεση της ΠΟΕΔ. Το γεγονός αυτό επέκτεινε το πρόβλημα της στελέχωσης, αλλά παράλληλα ανάγκασε το 70% των παιδιών να μην παρουσιαστούν. Και εύλογα τίθεται το ερώτημα: γιατί άνοιξαν τα σχολεία αυτά για μια μέρα; Γνωρίζουν οι αρμόδιοι και οι κατέχοντες τα αξιώματα ότι απλώς επιβάρυνε περισσότερο την ήδη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νηπιαγωγεία;

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν ξενίζει κανένα το γεγονός ότι το Σάββατο και την Κυριακή ουσιαστικά κάναμε ότι δεν έκανε το Υπουργείο (που ήταν κλειστό!): τρέχαμε να απαντήσουμε σε δεκάδες τηλέφωνα και μηνύματα για να στηρίξουμε τις σχολικές μας μονάδες στις απορίες τους, να μας αναφέρουν τις μεγάλες τους ελλείψεις και όχι μόνο. Αυτά δηλαδή που θα έπρεπε να έκανε ένα οργανωμένο Υπουργείο.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Αναμένουμε από το Υπουργείο να μας αναφέρει τι θα κάνει:

Α. με το Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και την επικαιροποίησή του όσον αφορά τις άδειες, ώστε αυτό να συμβαδίζει με το σημείο 71 του διατάγματος της 5ης Ιανουαρίου 2022.

Β. να δώσει εξηγήσεις για τις εγγραφές των παιδιών και για το γεγονός ότι ΔΕΝ μπορεί να τις κάνει ηλεκτρονικά!

Γ. να βρει στοιχειώδεις λύσεις για την στελέχωση των σχολείων

Δ. να μας πει γιατί ο Υπουργός αναφέρει δημόσια πως (δήθεν) τα τεστ στα Δημοτικά θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, ενώ λίγες ώρες προηγουμένως ενημερώνονταν οι διευθύνσεις Δημοτικής ότι θα ξεκινούσαν την Πέμπτη!

Ε. να μας εξηγήσουν γιατί ακολουθούν μια αντιφατική πολιτική όσον αφορά την ημερομηνία επαναλειτουργίας όλων των σχολείων, με διαφοροποιήσεις που είναι εκτός λογικού πλαισίου.

Αυτά εν ολίγοις!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1004