ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Κίνδυνος για πισωγυρίσματα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στα σχολεία


Καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις θέσεις και προτάσεις του Κλάδου (και ειδικότερα τον αδικαιολόγητο διαχωρισμό σχολείων), καθώς πηγάζουν μέσα από την αγωνία και την επιδίωξή μας για ανοικτά σχολεία με ασφάλεια 

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ "προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να σημειωθούν πισωγυρίσματα στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στα σχολεία για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως Παράταξη, επαναλαμβάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο την έκκλησή μας να σταματήσει η επιλεκτική εφαρμογή μέτρων. Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις. Ζητούμε  όπως το πρόγραμμα των διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνου (rapid test) που εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία, να καλύψει κατά τον ίδιο τρόπο τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να είναι συνολική και συλλογική.

Όσον αφορά το λεγόμενο μέτρο “test to stay” που προωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία ως επιπλέον μέτρο για τα σχολεία, διατηρούμε τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις μας. Μας προβληματίζει τόσο η αποτελεσματικότητα του μέτρου, όσο και οι δυνατότητες εφαρμογής του.

Μεταξύ άλλων, είναι άξιον απορίας πώς προσθέτει το εν λόγω μέτρο σε θέματα ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, όταν στην ουσία καταργείται η έννοια της στενής επαφής και σε αυτοπεριορισμό απομονώνεται μόνο το κρούσμα, σε μία αίθουσα με 25 παιδιά και ένα εκπαιδευτικό που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να τηρηθούν ούτε καν οι αποστάσεις. Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν και τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, όπως και η Επιδημιολογική ομάδα που αναλαμβάνουν και την ευθύνη.

Με την απλή λογική και σίγουρα όχι ως ειδικοί επιστήμονες αλλά ως εκπαιδευτικοί που ζούμε καθημερινά τον κορονοϊό στα σχολεία, θεωρούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος  για πισωγύρισμα, με τη λήψη μέτρων που δημιουργούν γκρίζες ζώνες.

Ως Παράταξη, καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις θέσεις και προτάσεις του Κλάδου (και ειδικότερα τον αδικαιολόγητο διαχωρισμό σχολείων), καθώς πηγάζουν μέσα από την αγωνία και την επιδίωξή μας για ανοικτά σχολεία με ασφάλεια Έμπρακτα αποδείξαμε πως αυτός είναι ο στόχος μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










526