ΔΗΑΝΑ: Ετοιμότητα για δυναμικά μέτρα


Με ανακοίνωση της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.ΑΝ.Α. αναφέρει:

«Ο  χειρισμός της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης σε σχέση με τα σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης δεν μας αφήνει καθόλου ικανοποιημένους.

Διαφωνήσαμε έντονα με τον διαχωρισμό της Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται. Ιδιαίτερα τα νηπιαγωγεία μας σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ προστασίας.

Είναι πολλές οι φορές που αναφέραμε την ανάγκη για μείωση των μαθητών ανά τάξη, για εγκατάσταση εξαερισμών, για πλήρη υλοποίηση της χορήγησης μονών θρανίων στα σχολεία κτλ. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ταυτόχρονα δεν ικανοποιήθηκε ούτε το αίτημα για δεξαμενή αντικαταστατών και φτάσαμε σήμερα στο σημείο τα σχολεία να  είναι σε τέτοιο βαθμό υποστελεχωμένα που να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Οι συνάδελφοι εργάζονται ασταμάτητα και στις πλείστες των περιπτώσεων ούτε αυτό είναι αρκετό.

Έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλα τα πιο πάνω, μας ανακοίνωσαν και την εισαγωγή του test to stay. Ενός μέτρου που ανεξάρτητα με τους επιδημιολογικούς κινδύνους που εγκυμονεί, αφού οι ίδιοι παραδέχονται πως το «δοκιμάζουν» στα σχολεία για να δουν αν θα πετύχει για να επεκταθεί και στην υπόλοιπη κοινωνία, επιβαρύνει τα σχολεία και με ένα σωρό άλλα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Για όλα τα πιο πάνω, η ΔΗΑΝΑ είναι έτοιμη στο αυριανό (Πέμπτης) Δ.Σ. της ΠΟΕΔ να εισηγηθεί την λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την ετοιμότητα μας για συνέχιση του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα θέματα που αφορούν στην πανδημία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










570