ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Καμία ανοχή στην επανάληψη του ατεκμηρίωτου διαχωρισμού των σχολείων


Κατά τη λήψη μέτρων για την πανδημία

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "κατά τη σημερινή συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΕΔ, με τον πιο έντονο τρόπο, επανέλαβε τη θέση της πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί εκ νέου ατεκμηρίωτος διαχωρισμός των σχολείων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για  αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Παράταξη κατέθεσε πρόταση για άμεση εξαγγελία ΔΙΩΡΗΣ στάσης εργασίας σε περίπτωση που επαναληφθεί ο αδικαιολόγητος και ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ σχολείων. Επίσης θέση μας είναι όπως άμεσα επεκταθεί το πρόγραμμα των rapid tests στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον, προτείναμε σειρά μέτρων και ενεργειών με στόχο την προώθηση των θέσεων και εισηγήσεων του Κλάδου αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία. Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία αναστάτωσης, τόσο στις ήδη καταπονημένες σχολικές μας μονάδες αλλά ούτε και στην ευρύτερη κοινωνία.  Μέλημά μας παραμένει η ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, όσον το δυνατόν πιο σύντομα.   

Ζητήματα όπως η στελέχωση, οι αντικαταστάτες μας, ο πρόσθετος φόρτος εργασίας των σχολικών μονάδων και της διευθυντικής ομάδας, η αναγκαία αναθεώρηση των πρωτοκόλλων αλλά και η εξέταση κατά πόσον είναι εφαρμόσιμα ή/και αποτελεσματικά τα οποιαδήποτε μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, παραμένουν ως προτεραιότητές μας.

Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, με ασφάλεια για παιδιά και εκπαιδευτικούς".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


372