Λανθασμένη η εφαρμογή του διαταγματος αυτοπεριορισμού ιδιαίτερα στην Ειδική Εκπαίδευση


ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Σύμφωνα με το διάταγμα όταν ένα άτομο είναι στενή επαφή, έστω και αν είναι πλήρως εμβολιασμένο ή εχει νοσήσει, δεν υποχρεούται να αυτοπεριοριστεί. Αυτο γίνεται νοουμένου ότι τηρούνται τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (μάσκα, υγιεινή των χεριών, τήρηση απόστασης από άλλα άτομα, μείωση των επαφών, αυτοέλεγχος για συμπτώματα).

Στα σχολεία υπάρχουν παιδιά τα οποία ναι μεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία που θα δικαιούνται να μην αυτοπεριοριστούν, αλλά λόγω ιατρικών θεμάτων αδυνατούν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ιδιαίτερα σε μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης και Ειδικά σχολεία. Μήπως θα έπρεπε να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό, αντί να τους επιτρέπεται να συνεχίζουν τη σχολική κανονικότητα, λαμβάνοντας υπόψην το πιο πάνω;

Αυτό είναι καταφωρη παραβίαση των διαταγμάτων και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία στη σχολική κοινότητα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους. Πραγματική ενιαία εκπαίδευση θα έλθει όταν οι νόμοι και τα διατάγματα εφαρμόζονται για όλους χωρίς εκπτώσεις και όχι κατα το δοκούν και όποτε συμφέρει κάποιους.

Γ. Ταμίας ΠΟΕΔ

(Εκ μέρους ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










704